top of page

Плутон




Плутон работи скрито, тайно, невидимо, но много дълбоко, и впоследствие - много осезаемо. Както знаете той отговаря за колективните процеси - или колективното Подсъзнание на Човечеството, в което има масивни и солидни количества тъмнина - сурова, необработена енергия. Но там са и скритите богатства - заровени в незнайните и тъмни кътчета на нашето подсъзнание. Там са нашите тайни, нашите страхове, нашите суперсили, за които нищо не подозираме, докато не попаднем в ситуация, която или застрашава живота ни, или е много извън нашия обсег на допустимост.



За индивид, който приема предизвикателствата на Плутон ежедневно - позволява си по една малка смърт на ден, Плутон не действа разрушително, изпращайки заставящи и застрашаващи живота, външни събития.



За човек, който не приема тези ежедневни предизвикателства - опитва се да ги натъпче обратно в подсъзнанието си, Плутон изпраща външни фактори, които го заставят да промени живота си драстично, под формата на натрупала се, голяма маса нажежени и нагорещени до бяло отлагания, които изригват, като вулкан и стопяват, претопяват всичко по пътя си. Човек е принуден да се раздели с физическия си живот или просто е принуден да започне от нулата. Това лошо ли е?



Плутон лоша планета ли е? Лоша е за едни, за други - напълно Добра, а за трети - една безлична сила, която отразява тяхната енергетика и ниво, и която изпълнява определена функция.



Вулканичното изригване принуждава хората да се преместят незабавно от местообитанията си, в противен случай ще загубят живота си, а някои се налага да се разделят с физическите си тела, защото само това е начин да прекъснат веригата от циклични преживявания, които не им носят никакво развитие от гледна точка на духа. Лош ли е Плутон, когато играе тази своя роля?



Плутон е обявен за манипулативен и краен, той е онзи, който ходи тайно да подслушва Боговете на Олимп и да ги манипулира. Знаете ли обаче, че Боговете на Олимп са много по-лоши от Плутон - Манипулатора. Защото те открито налагат своите "Светли Сили", като единствената земно-небесна, законна валута, и изискват поклонение и почит, с което се хранят. Кой тогава е коварният? Кой върши черната работа на Боговете на Олимп? Не, Плутон не е жертва, или покрит със светъл ореол ухилен до ушите Бог. Плутон е онази мощ, която идва от безмилостното опознаване и срещата със собствените ни сенки.

Kommentare


bottom of page