top of page

Лилит във Везни




Отдавна се каня на напиша Пост/Молитва за едно много интересно за мен астрологично движение, а именно смяната на знака на Лилит и влизането й във Везни, където вече е, и ще остане там до 26.03.2025-та година.

Или – може ли да има една Балансирана Лилит?Ха-Ха.

Везни е свързан с "неволните убийства", а именно леко, фино, неусетно, студено, и някак без да сме разбрали, сме убили някого (близки, приятели) (убили, в смисъл – премазали, тъй като все още не сме усвоили урока за истинското Равновесие, което е алхимично, и се случва в знака Стрелец. Тук Везните убиват, при условие, че са казали – Този Път няма да убивам.

И така Лилит във Везни ще бъде брутално откровена показвайки ни скритите части в нас и от нас, които със своята неуравновесеност създават дисхармония и дисбаланс в нашето енергийно поле, и разрушават това на ближните ни. В същото време ще ни направи изключително чувствителни и нетолерантни към всяка дисхармония.

Лилит във Везни ни предизвиква да бъдем крайно и брутално справедливи към и за Фактите – „Ти уби онези, които искаше да обичаш, а каза, че няма да убиваш, нали? „ Тъкмо, когато се смятаме за вече трезви и зрели и уравновесени, и изведнъж се опияняваме от собствената си сила, и погазваме всичко, което сме имали намерението да опазим. И го правим така сякаш не се е случило, и не сме били ние.

Лилит е символ на Свободата и Автентичността, както и на инстинкта за оцеляване, а Везни е символ на Справедливостта и на оставане в състояние на вслушване при медитация, за да се оцени миналото, и да се вземе решение и направи избор. По време на това движение на Лилит, ние ще сме способни да направим Автентична оценка „За“ и „Против“ на фактори в нашия живот и части от нас, които са се почувствали отхвърлени или са отхвърлени, ще имаме възможност да ги преценим и преразгледаме отново в тяхната сърцевина и ядро.

Търсенето на баланса между материята и духа по Лилитски. Прави са тези, да, но и тези са прави. Не са прави и тези, да, но и онези не са прави.

Също така в знака Везни се сблъскаме с проблема със секса и парите за пръв път, а чрез присъствието на Лилит, ще се наложи да се изправим много открито срещу тези проблеми и да намерим техния корен вътре в нас. Защото Лилит винаги стига до края и отвъд него.

Лилит във Везни може да се превърне и в едно нескончаемо търсене на удоволствия, което да доведе до някаква трагедия(свада с приятел или близък), която да послужи, като спусък за дълбока, лична трансформация. От тази криза може да ни изведе само необикновено решение и способността да се надсмеем над себе си и да разрушим претенциите си.

Да се върнем на темата в началото – може ли да има Умерена Лилит. Може. Това е Мъдрата Жена Лилит. За нея не съществуват Истини, или Една Истина, защото всяка истина, на всяко същество, е приета, като част от голямото Цяло. Лилит, която се надсмива над собствените си претенции за свобода, бунт, уникалност, низвергнатост, изолация. И така тя става истински мъдра - свободна от собствените си претенции, като се подчинява на своя вътрешен Закон и своята вътрешна Истина, а тя сега е – надсмей се над себе си и собствените си претенции, за да постигнеш себе си. Виж и калта и красотата на твоя свят, и изплети от това видение красива и искряща мрежа. Проникниии виж мрачните сенки на хората и техните долни страсти, виж и своите, след това имай доблестта да видиш и доброто в себе си и тях, чистото, и непетненото. Не съди, за да не бъдеш съден, но се осмели да видиш и едното и другото, за да не бъдеш неистинен към себе си. Застани в средната точка, където се намира равновесието и стани Добрият-Лош Демон на Равновесието, и наблюдавай – как днешният човешки стремеж към добро, утре се превръща в зло, и как днешното зло, посява семето на утрешното добро.

Лилит във Везни е Миротворец, който отхвърля грубите методи, и приветства грубите методи, която печели симпатизанти, но не се страхува и да изгуби такива, която знае толкова много как трябва да са нещата, но не си отваря устата, вместо това си завързва очите.

И не на последно място – Лилит във Везни е символ и на Социалната революция, и всички социални несправедливости, които излизат наяве в последно време, и тепърва ще излизат още с пълна сила. Не, не за да осъдим хората, а за да си направим сметката, и видим къде сме, сякаш за пръв път.

Yorumlar


bottom of page