UncategorizedПрогнози

Венера в Козирог

Уважаеми, от 05.11.2021 до 05.03.2022-ра година, Колективната Вътрешна Опора – Венера, ще пребивава в знака Козирог. Важно е да разберем смисълът и значението на този престой, тъй като това са цели четири месеца, в които той ще действа с пълна сила.

Венера в Козирог ще иска от нас да съчетаем духовното и материалното в разбиранията си за любовта, ценностите и партньорския живот. Тя дава също и висока степен на концентрация на емоционалния живот. Характерни за тази позиция са и ограничение, охлаждане, подтискане. Постоянството, хладната лоялност и отговорността ще заместят топлите и сърдечни прояви на любов, и привързаност. Консервативното и рамкирано живеене в този план ще се прояви, като това може да ни срещне със собствените ни страхове и самоограничения. Венера в Козирог ще иска от нас да проявим мъдрост и зрялост в отношенията си с другите и с нас самите. Чувствата се формират бавно, фиксирано, моногамно. Можем да станем по-верни от обикновено, но в действителност да не забелязваме, че сме отдавна изоставени. Неусетно любовта да се превърне в амбициозна работа, и в бизнес. Възможни са и прояви на аскетизъм, граничещ със стерилност. Нужда от самота и уединение.

Козирог в своята висша символика представлява Дяволът, и Еднорогът – който пронизва Мракът на Невежеството със своя Единен Рог. Затова Венера в Козирог в своето висше проявление казва: „Тук съм да пробия всеки Мрак на Невежеството и Страха, чрез Единството на Ляво и Дясно, Тъмно и Светло, Горе и Долу.“ Козирог, също като Скорпионът има три превъплъщения – Крокодил(Макара)-Козел-Еднорог. Три Фази на трансформация и завръщане към Светлината, които ще изпитаме по време на този дълъг предстой на Венера в Козирог. Но преди да стигнем до Еднорога, трябва да минем всички изкушения на Дявола. И Венера в Козирог щедро ще ни ги предостави.

Трябва да бъдат отсяти, проверени и посяти необходимите самоограничения, които служат на Любовта – Венера, като отсяването е – кое е действие от страх, и кое чрез разумно самоограничение, поемане на вътрешна отговорност води до истински растеж, и Единство. Козирогът е „Знак на Проверка“ – дали заявките, които сме дали и даваме, могат да издържат на реалността, тоест – на собствената си сила, и тежест, притежават ли те плътност и устойчивост, или са просто идеалистични, философски разсъждения и емоционални вихри. Е, именно това ще разберем в следващите 4-ри месеца в сферата на любовта и партньорствата.