Прогнози

Венера в Тропически Стрелец 07/10 - 05/11

Днес Венера влиза в тропически Стрелец до 5-ти ноември, ще ни носи една приключенска и изследователска настройка свързана с изборите ни, нашия финансов, партньорски и любовен живот.

Венера в Стрелец носи желание нашата любов да ни носи растеж и развитие, да имаме какво да научим от нея, да разширява хоризонтите ни и ако не го прави, е възможно да направим избор, който ни носи това чувство. Търсене на екзотика в любовните отношения. В тази позиция на Венера има много свежест. Засилва се желанието за свобода и независимост.

В Стрелец, Венера се води от своята интуиция, идеалите и духовните принципи, или пък – в по-ниското си проявление – от дървена философия.

Имат ли светла цел вашите партньорски и любовни отношения, имат ли идеал, носят ли разширение, оптимизъм, приключение, чувство за свобода?

Изследвайте любовта, изборите си и своята ценностна система, като приключенец, опънете сетивата си, сложете своята стрела и я изстреляйте към целта, или просто пуснете една стрела към небето.

А ето няколко пункта за значението на знака в Езотеричната Астрология:

*Това е специфичен човешки знак, свързан по определен начин с появата на човечеството на Земята.

*Стрелец – Кентавър, Стрелец с Лък, Фокусирано съзнание, Емоционална природа, Устремен човек, Духовна човешка душа, Ученичество, Егоичен Фокус, Огън, Борба, Завършващ път

*Ключовото понятие при Кентавъра е амбицията. Ключовата същност на стрелеца с лък са устремът и посоката, които заедно изразяват двете цели на човека: едната на личността, а другата – на душата.

*От амбиция към устременост, от егоизъм към страстен стремеж за безкористно служене.

*Стрелец се характеризира с 5 ключови понятия:

1. Свързана или слята двойнственост – Кентавърът.
Непривързана двойнственост – Стрелецът с Лък.
Свобода или целеустременост – Лъкът и Стрелата.
2. Човешки амбиции, които водят в крайна сметка до духовни стремежи.
3. Ярка стрела от светлина – интуитивната и фокусирана позиция на далия обет ученик.
4. „Завръщащата се стрела на интуицията“ – Стрелецът е един от интуитивните знаци, защото само интуицията може да доведе човека до подножението на планината на посвещението в Козирог.
5. Идеализъм, разбиран като способност за съзиране и следване на висока идея.

*Всеки път, когато човек попада под въздействието на Стрелец това има за цел да го преориентира към нова и по-висша задача, да го фокусира върху нея и да разкрие някое фундаментално и насочващо предназначение