Прогнози

Меркурий в Дева

Меркурий влезе в знака на Девата, намирайки се в своята най-силна позиция, като ще остане там до 30.08-ми.

Меркурий е Словото, Девата – знак на Чистотата. В този период е подходящо време да прочистим Словото си от всички нездравословни елементи и да обърнем внимание на детайлите в общуването ни с нас самите, и с всичко около нас, ала има възможност да затънем в детайлите, в дребните неща и това да изсуши информационните поток, да го лиши от жизненост.

Меркурий в Дева, предполага да бъдем ясни, точни, конкретни в думите си, но и пестеливи, знаейки своето място, не като отделни, разнебитени частички, а като части от цялото, знаейки коя точно част са.

Меркурий в Дева – Свържи се със своята изначална Чистота и Непорочност.Тази позиция предполага да видим с кого общуваме поради чувство за дълг, защото така е прието, и с кого общуваме, ако въобще ни се общува по вътрешно чувство, и по сходни възгледи, това ще ни каже много добре нашите тяло, тъй като Дева отговаря за червата.

Критичността е характерна за Девите, поради тази причина е възможно тя да се засили в този период. Подходящо време за технически работа, научна и писателска дейност. За нанасяне на необходими, малки, но съществени корекции върху работните ни дела, както и можем да очакваме новини свързани с работа.

Девата е свързана и с Растителното и Животинското Царство. Подходящ момент да обърнем внимание и да пообщуваме с него, с неговата интелигентност, любов, и мъдрост.

На по-висок план Дева е знакът на Дева Мария, и на Ангелската Йерархия. Когато Меркурий влиза, преминава през този знак, той носи съобщения, и е във връзка с Божията Майка, и с Ангелите. Можем да ползваме това време, за да се свържем с Тях.