Прогнози

Меркурий в Тропически Рак - 11.07. - 28.07.2021


Докато Меркурий се движи през знака на Рака, времето е много подходящо за се свържем и получим информация от Душата си, от Космичната Майка и от Корените на нашетво същество, и будност.

Информацията ще идва под формата на картини и изображения, ще носи емоционален заряд, в нея ще има неща от миналото, които трябва да пуснем, за да продължим напред. Добре е да се обърнем към онова общуване с нас самите и с другите, което подхранва нежно и обгрижва, както е и добре да видим къде и от какво се чувстваме обидени, или наранени в някаква степен, като по този начин отказваме да поемем отговорност, и се държим инфантилно, и незряло.

Емоционалните и душевни връзки, с онези, които смятаме за „наше душевно семейство“ ще бъдат на фокус. Какво са казали преди, какви са били преди, какво ние сме казали, направили преди, нека оставим в „преди-то“. Или пък – нека го разчепкаме, но с любов, грижа, внимателност към тънките, душевни струни на другия.

Емоционалното оцветяване на реалността не помага за виждане на фактите от тази реалност, а тъкмо напротив – замъглява съзнанието, омаломощава ни, и ние вкарва в болезнени състояния и роли. Нека запазим онова, което носи единство, свързаност, душевна и емоционална близост. С какво се храним в умствен и емоционален план също е тема на Меркурий в Рак – с огризките на миналото или с нежните звуци от струните на нашата душевност. Какво раждаме чрез писането, общуването, мислите си, комуникациите си, какво храним с тях, и какво по-раждат те.

Променливостта на лунния Рак и на Луната е тук, за да ни каже, че всеки има свой собствен ритъм, и в Живота съществуват приливи и отливи на повъхността, на видимото проявление, но в дълбочина, и под повъхрността има един Единен Център, който нито прелива, нито се отдръпва, а просто опознава себе чрез различни свои проявления.

Космичната Майка се грижи за всички свои деца, в нейната утроба те са нахранени с водите на душата. Това е мантрата на Меркурий в Рак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *