Прогнози

Новолуние в Рак 10/07/21

Очаква ни прекрасно Новолуние на 10-ти юли в 4:18ч. и на 18 градуса в Рак.

Луната е в своя знак Рак и е особено силна. Време да посеем нов живот, да родим нещо ново свързано с емоционалния и душевния ни свят. Там е работата обаче, че Ракът не е свързан с Новото, а е по-скоро съхранител и пазител на миналото и на старото, но и на онова старо, което в своите корени и дълбочина, е Древност, а своите по-горни пластове, е живеене в миналото, и в неговите ограничващи емоционално-инстинктивни форми.

С кое ще изберем да се свържем – с нашата Древност, която е Сокът на Живота, с Космичната Майка, Душата на Космоса, Океанът на Божията Любов – Нептун – Езотеричният управител на Рак, или с Луната – водеща ни към бездните на миналото, живеенето в инстинкта за оцеляване и формата.

Аспектите на Висшите Планети – хармоничните аспекти на Уран и Нептун, ще ни помогнат да се включим във високия енергиен поток и да вземам, възнамерим – най-доброто за посяване. Рак, е „Вратата на Живота“, през която Душата влиза за въплъщние в материята, за тази врата се борят много души, защото знаят истинската стойност на въплъщението, тоест спомнят си я, когато са „отвъд“, и я забравят, когато дойдат тук.

По време на това Новолуние може да пречистим емоционалната и душевната си памет, като я освободим от стари и травмиращи преживявания (напрегнатият аспект с Хирон ще ни помогне да ги видим), същевременно да посеем семена, свързани повече с нашата автентична природа – хармоничният аспект на Уран.

Опозицията с Плутон ще извади още някои дълбоки и неосветени пластове от нашата душевност, водейки ни към пречистване и обновление, както и до дълбочина на емоцията.

Новолунието в Рак ще повдигне и темите – кого допускаме в света си, кого допускаме в дома си, кого допускаме в душата си, допускаме ли въобще някой, а когато пък го допуснем, можем ли после да го оставим и да го пуснем. На по-високо ниво не Луната е онази, която разгръща силата и красотата си, а Нептун – Езотеричният управител на Рака. Което прави времето изключително подходящо за духовни практики – молитва, медитация, пеене на мантри, свещен танц.