UncategorizedАстрология

Някои Астрологични Щрихи от Астрологичната Карта на Българския Етнос

Елементи и Стихии – преобладава елемента на Земята, следва Вода, присъства малко Огън, малко Въздух – липсва лекота и радост от живота поради липсата на огън и въздух.

Слънце съвпад Уран в 4-ти дом – гениални хора, изобретатели, творци, певци.

Уникално плодорна земя, отрицателен аспект – съзнанието на хора – Слънцето, Аз-ът им, е бавен, интертен, мързелив, крайно търпелив, мазохистичен, материалистичен, гледат да хапнат добре, да си починат, да си угодят на телесата, Бикът на Желанието срещу Телецът на Просветелнието.

Уран дава внезапни и нечаквани обрати, но бавни и тежки, представете си Гръм направен от тежки пластове земя и електричество. Хора, които са много долу – в материята,  и много горе – в Небесата. Уран е и знакът на Бунтарите и Революционерите, затова по нашите земи е имало толкова реовлюционна дейност. Телецът е сързан и с врата и шията, затова тук имахме мутри и дебелите вратове, и действително има мъже изключително яки, като бикове. Похотливи, с желание да притежават. Телецът също обаче в своите висши прояви е и знак на спокойствието, търпението и добротата.

Телец е свързан и с гърлената Чакра, та можем да кажем, че България, имайки Слънце в Телец играе Роля и на Гърлената Чакра на Планетата, която в съвпад с Уран, ще извибира и растресе света със: „Свобода/Равенство/Братство чрез Христовата Любов“. Съвпадът на Слънцето и Уран в 4-ти дом говори за земни богатства. Както и за Небесни Технологии скрити на нашата Земя, открити, видими. Земя на Небесния Баща и на Небесни Родове.

Главата на Планетата е Овен. България е Шията/Врата, която всъщност свързва Небесното със Земното – Горната Част на Тялото, с долната. Телец е свързан и с Просветлението и Буда-Съзнанието. Освен Съвпадът на Слънце с Уран, то прави съвпад и със Селена – Бялата Луна, или това са Светлите Сили, които закрилят България.

Луната в Козирог в опозоция със Сатурн и Асцендента в Козирог, дават една нагласа на българския етнос свързана с черногледство и песимизъм, която те могат да наричат реализъм, както и че се живее мъчно, тя дава външния вид на българина да е мрачен, замисилен, да не се усмихва много, да е много обран, костелив орех.

Меркурий в Телец – материалистично и бавно мислене, но и творческо, и когато веднъж схване идеята, няма сила, която да го спре, да я доведе докрай, изрази.

Венера в Близнаци съвпад Плутон – Българинът е способен да обича дълбоко, но е и много краен, обсесивен, ревнив, заробващ, фаталистичен, ниска еротика, неморалност в любовта, развратен, раздвоен е между ума и сърцето в любовта. Там където е Плутон, там Нацията, индивидът имат нужда от пълно и дълбоко пречистване до кокал. Плутон е върху Венера – Любовта и ценностната система на Българина трябва да мине през 7 кръга на пречистване и обновление. Неговата Любов има фениксов аспект, възражда се от пепелта. Затова и ние винаги сме се Възраждали. Суперсилата на Бълагирина е дълбоко пречистена Любов – Венера, както и всякакъв вид изкуство. Венера съвпад Плутон значи още и ценности под земята – много красиви предмети, накити, сръчно изработени – Венера в Близнаци, заровени под Земята – Плутон. И понеже съвпадът е в 5-ти дом на Лъва – предметите са от злато и мед (Венера). Истинското богатство на България обаче не е под Земята, а е в Сърцата на Хората – Венера – Любовта/ В Близнаци – Синтез, Единство, и нейното разпространение. Че я търгуваме евтино – ранените Близнаци, е ясно. Венера е символ и на Жената, образът на Любимата и Любовницата, затова и Българките са толкова дълбоки, страстни, магнетични (Плутон).

Два са пътищата на Душата на България – Единият е Асцендента и неговият управител разположен по дом и знак, другият – Северният Възел:

Асцендентът предполага, че Българинът трябва да се стреми към постоянно самоусъвършенстване, и от угаждане на телесата да мине към аскетичност, към ред, организация, дисциплина, твърдост, и изкачване на духовните върхове, както и да обедини лявото и дясното полукълбо, духовното и материалното, като Козирог в своето висше изражение е Еднорог – Абсолютен Бранник на Светлината.

От Телец, трябва да стане Козел, а от Козел – Еднорог. Козирог е и Гръбнака, костно-ставната система на Планетата. Той също така е и знак свързан с Кармата, значи България е кармичния резервоар на Цялото Човечество, както и неговия костно-ставен апарат, нейният Гръбнак, всеки прешлен, всяка кост. Козирог е и знакът на Старейшините, затова и в известен смисъл България се явява най-стара, една от най-старите. Луната в Козирог също го показва, въпреки че съществуват някои колебания дали относно тази позиция.

Нептун е ретрограден в Козирог в съвпад с Асцендента – Карма свързана с духовния Живот, както и показва, че Българският етнос е натрупал много Духовна Мъдрост, ала е криел и продължава да крие своите лични амбиции зад идеалистични теории. Българинът е призват да стигне върховете на Духовния Живот. Нептун в Козирог. Често обаче се самозалъгва, и живее в мъглата на опиянението – алкохола – и илюзиите, отказвайки да види реалността, носейки розови очила, и плувайки по течението. Този аспект дава и гениални музикани, и художници.

Наранен Юпитер в Козирог близо до Асцендента – Българинът не си вярва, малко вяра има, често е стиснат, и не е широко скроен, широко скроен е, но само по ръбовете. „Туй, което не го виждам, не го вярвам“ – казва той.

Сатурн, който управлява Асцендента е в Рак – много слаба позиция за управител на Асцендента, в тази позиция и така наранен, Българинът много мисли как да оцелее, и се забива в оцеляването, като изхожда прекалено много от миналото, какво е било, и му е много трудно да пусне миналото, за да се придвижи към бъдещето, и да види настоящето. Това го правилесно обидчив, лесно раним, плах, затворен в черупката си, и в своя дом, който прави като крепост, мислейки си,  че това ще го спаси от евентулани беди. Затова в България има много „Хора на Миналото“ – Сатурн в Рак – как живеехме преди, и много хора на Бъдещето – Слънце съвпад Уран. Сатурн в Рак в 7-ми дом дава функция на Българина да бъде Майката на Човечеството – да се грижи, да опазва, и да съхранява Душевните качества. Рак е Майката и Вратата на Живота, пез която Душите влизат във Въплъщение. 7-ми дом – онова, което Българина и България има да даде на Другите.

Северния възел съвпад Марс показва, че на Бъларинът трябва да развие своя войнски аспект – той трябва да води, да развива смелост, решителност, борбеност, да бъде истински войн – благороден, смел, силен, да отстоява себе си пред другите нации, и да се бори за правата си, както пред Света, така и вътре в Държавата. Не да стои, да търпи, да тегли, да си мълчи, да говори как е било преди, и да се оплаква един-другиму. Затова и имаме толкова смели войни (пак в миналото). Ала понеже Марс е в Близнаци, истинското оръжие на Българина трябва да е Силата на Словото, Словото изтъкано от Любов и Мъдрост – Висшата проява на Близнаци. Марс в Близнаци дава още и остър език и сръчни ръце, и тук наистина е пълно с такива хора. Северният Възел и Марс е намират в 6-ти дом, което показва, че Българинът трябва да прояви смелост и борбеност, и Силата на Словото, в ежедневието си е в наглед дребните, малки неща в него, да се грижи за растителния и животинския свят, и да е по-малко критичен и бърборив, и повече да действа.

Хирон в Риби – Смята, че е забравен от Бога и от Божествения Океан на Любовта, играе ролята на жертва, и без да я има чашката, трудно се отпуска, малко състрадание има. Излекувана, Раната на Хирон ще направи Българина дълбоко състрадателен, и осъзнаващ своята връзка с Божественото.