Философия

Майка и Баща

Когато е счупена или нефункционираща връзката с Майката, е прекъсната/нарушена връзката с Душата, както и с Формата – Материята, защото Майката веднъж е олицетворение на Формения-Земен Живот, веднъж на Душата. Тогава ние трудно предлагаме и получаваме, си даваме емоционална грижа, проявите на любов към себе и другите са мъчителни и крайно недостатъчни, имаме трудности в материален план, свързани с изхранването, претърпява се тежка бременност и труден период на майчинство, трудно раждаме идеи, трудно ги отглеждаме, трудно ни е да се покажем открито нежни, ставаме прекалено плахи, лесно раними, тънкообидчиви, не чуваме и следваме своя собствен ритъм, нашите отношения с жените, като цяло са трудни и наситени с неразбирателства, страда храносмилателния тракт, болки в гърдите.

Когато е счупена или нефункционираща връзката с Бащата, прекъсната/нарушена, връзката ни с Духа, и със Съзнателното начало в нас е нарушена. Тогава на нас ни е трудно да познаем себе си, като творци на живота си, да проявим благородство и щедрост, творческия принцип трудно се проявява, имаме проблеми със собствения си авторитет, липсва ни смелост и решителност, имаме слаба воля, или изкривена такава – гордост, честолюбие, егоцентричност, страдаме от комплекс за малоценност, не виждаме светлината в нашия живот, нямаме стабилен вътрешен център, чувстваме се безсилни в много ситуации, страдат гърба, гръбнака, сърцето, ставите, коленете.

И едно утвърждение: Аз имам красива, грижовна, нежна, любяща, жертвоготовна, чиста и смирена Майка. Тя е и такава Е моята Душа. Аз имам силен, благороден, смел, творящ, истинен, светъл, свободен, могъщ Баща, Той Е, и Такъв Е моят Дух. И това е Истината за Тях и за Мен.

Ивайло Добрев