Прогнози

Ягодово Пълнолуние в Козирог - 24.06.2021

Приятели, утре настъпва Пълнолунието в Козирог, юнското Пълнолуние, Ягодова Луна я наричат, но колко може да е Ягодов един Козирог, може би точно толкова, колкото може да е малинов :-))

Факт е обаче, че по време на Пълнолунието ще кулминират процесите, които сме посели по време на предишното Новолуние в Рак. Пълнолунието е в съвпад с Бялата Луна – Селена, която е символ на Светлите Сили и Светлината, и е в хармоничен аспект с Юпитер. Пълнолуние значи Реализация, Козирог значи реализация, или – намерението посято по време на Новолунието в Рак ще се реализира тези дни и ще има подкрепата на Светлите Сили.

Енергията е Мощна, Светла, Силно Концентрирана, Земна, Кардинална.

Козирог е „Вратата на Смъртта“ в Езотеричната Астрология, в онзи смисъл в който, стигайки до нея, човек е в най-високата точка на втвърдяване, реализация на Егото, след което то се чупи, за да се роди свободният, съзнателен човек, ориентиран към Служене на Цялото – Водолей. Козирог също е и Знакът на Посвещението, който предполага самотно изкачване на Планината на Посвещението.

Така или иначе по време на Пълнолуние, всеки получава онова, което е посял с намерението си по Новолуние, съзнателно или не. Там е работата обаче, че „наумените желания“ не работят, защото намерението не е „наумено желание“, а чистото излъчване на копнежа на Душата, извиращо от дълбините на нашето същество, затова не се чудете, ако много от нашите/ваши „наумени желания“ отправени по време на Новолуние в Рак, сега по време на Пълнолунието в Козирог някак не се сбъдват, или ви се случва нещо съвсем трето.

Козирог е и знакът на поемане на отговорност за собствените действия и постигнат самоконтрол, отличителен белег на човек достигнал и изкачил Планината на Посвещението, та Посвещението по време на това Пълнолунието, колкото и Ягодово да е, ще е и показател на това – какви отговорности сме поели, истински ли са те, или изфабрикувани от самите нас.

Козирог повдига темите за узряване и съзряване, както и накъде ни водят нашите лични амбиции – към втвърдяване и затваряне, закостенелост, и преждевременно остаряване, или към духовните, аскетични върхове.

Ще имаме възможност да видим, и се освободим от още една голяма маса страх.

Хармоничният аспект с Юпитер ни показва, че е добре да гледаме нещата от една по-разширена и философска перспектива по време на процесите съпътстващи това Пълнолуние, а съвпадът със Селена ни казва, че пряко ще усетим присъствието на Светлите Сили, и е добре да им се доверим, противно на разбиранията обаче, Светлите Сили не са Ягодови, и много често Осветяването е свързано първо с болезнени процеси, и чак след това с освобождаващи, и вдъхновяващи.

Дерзайте, всички ЗаЕдно сме в тези Велики Времена на Истината и Проявената Божия Любов.

„Няма Любов, като Божията Любов. Само Божията Любов, е Любов.“