Прогнози

Марс в Лъв (11.06 - 30.07)

Марс влиза в Тропически Лъв (11.06), където ще остане до 30.07-ми. Марс в Лъв е една наистина гореща комбинация, чието огнено присъствие ще се усети от всички. Огънят изгаря всичко неистинско и нечисто, и го трансформира. Марс в Лъв, е Пречистващият Огън на Сърдечната Воля. За какво наистина копнее и жадува сърцето ни?

Време e да се преборим за него от позицията на Царе, но не от трона на своето Его, а от Трона на своето смело Сърце. Това е Царят, който е яхнал своя кон и встъпва в битка. Марс е „несвещена“ планета и следователно преминаването му във всички знаци подчертава нерешените дуалности, които всички ние крием, те ще излязат с пълна сила, с идеята да бъдат видени, трансформирани и пречистени.

В Лъв Марс е склонен да бъде силен и агресивен, силно егоистичен, състезателен, енергичен и креативен; той дава лидерство и увереност, както и силни сексуални пориви, ревност, притежание, аргументираност и мощно, доминиращо его. Марс в Лъв може да бъде крал или кралица на драмите, приковани здраво в центъра на тяхната малка вселена. Много от тези описания са показателни за господството на Марс над центъра на слънчевия сплит, домът на „мозъка на животните“ и кама-манас или „ума-желание“.

Марс, преминаващ през Лъв, предлага възможност, тъй като преносът на енергия включва слънчевия сплит (Марс) към сърцето (Лъв) да преминем от страх към любов, от условност към безусловност, от егоцентричност към безкористност. Следете волевите си импулси в каква посока търсят изява – посока на утвърждаване на егото, сигурно в собствената си правота и готово да я брани до смърт или разруха, или по посока на сърцето, и любящото служене.

Марс в Лъв ще поиска от нас да покажем как се чувстваме, при това ярко и експанзивно, както и да определеим кои битки са битки на егото и кои са на сърцето. Желанието ни да доминираме и да бъдем доминирани нараства. Време е да покажем истински благородни действия, които ще ни накарат да се гордеем. Усилват се и театралните ситуации, от рода на: „Това съм аз! Щом не ти харесвам, се разкарай, ако ти харесвам – просто ми се възхити и приеми моите демонстративни прояви на внимание.“

Енергията на Марс може да създаде екстремност, а отрицателната енергия на Лъв е склонна да бъде арогантна и често пъти тиранична. Трябва да се уверим, че не налагаме мислите и вярванията си на другите, или омаловажаваме хората, за да можем да се чувстваме по-добре за себе си.

Предстои един наистина горещ месец на Лъвски Подвизи и засилена творческа активност! Сърцето на Лъва и Волята на Марс в една театрално-драматична постановка, чието цел ще бъде да събуди войнският ни, царски дух – че заслужаваме, и не само че заслужаваме, ами и че имаме силата да се преборим, за онова, за което копнее сърцето ни.