Прогнози

Новолуние в Риби – 13/03

От месеци, година може би, не сме имали Новолуние с такъв хармоничен заряд. Съвпадът на Слънцето и Луната е днес в 12:21 на обяд, на 23 градуса в Риби. Интересен огледален час, показващ още пълна хармония между женската и мъжката енергия в съществата ни. Хармония за постигане на тотален баланс в даване и получаване на Любов, Прошка и Състрадание.

В Новолуние съвпад с Венера и Нептун в Риби, не ми остана друго освен да попитам какво всъщност е Любов? Как се възприема тя от човечествтото през 2021-ва година? Какво е връзка с друг човек, базирана на безусловна Любов? Какво е да станеш и да преследваш ново призвание в работата си, защото цял живот си го мечтал? Какво е да заминеш, за да изкрачиш Пътя „Ел Камино де Сантяго“ и да загърбиш всичко? Кога ние се вслушваме реално в Сърдечните си импулси? И защо смятаме за луди хората, които го правят?

Според Университета в Оксфорд романтичната Любов се ражда през 12-ти век – започва да се пише за нея свободно в песни и поеми. Тоест човек е можел да се отдаде на това чувство и да го излее творчески. Останало е усещането, че Любовта е пряко свързана с творчеството (Нептун като по-висшата октава на Венера), но не е нещо трайно и със сигурност устойчиво. Затова поети, художници, музиканти и в общи линии „нехранимайковци“ се занимавали с нея. До преди век бракът е бил по сметка, а Любовта се е разглеждала като лично щастие, което не може да бъде преследвано, защото имаме отговорности. Питайте две поколения назад как са били женени, за когото трябва, пък „Той си обичаше Станка“.  Чак към края на 20-ти век или преминаването на Плутон през Везни, (спомнете си емблематичния филм с Мерийл Стрийп „Крамър срещу Крамър“ или „Войната на семейство Роуз“) започваме да говорим за развод и разведени хора как отглеждат деца.

Ако Венера е в съвпад със Слънцето, Луната, Нептун в Риби може би е време да се замислим – за какво говори Сърцето ни (човек, мечта, ново призвание)? Защо не можем да го забравим след цялото това време? Какво означава за нас Любовта и даваме ли си сметка, че Любов се дава само и единствено от Бог. Тоест избирайки Пътя й ние избираме Божествения План за Душата си. (Ако търсим отново практичността в името на еволюцията ни.)

Това Новолуние може и да удави Сърцата ни от мъка, тъга и меланхолия, защото все още като човечество – смятаме Любовта за недостойна пред къде къде по-важните неща в живота ни – като стабилност, дълг и повърхностен живот и две седмици почивка лятото. Защото все още не поставяме себе си на първо място, собственото ни щастие и мечти. С това Новолуние отключваме тотално нови кодове за закотвяне на възприятията ни за Любов и мястото й в живота ни.

Прекрасният секстил на Плутон в Козирог със Слънцето и Луната в Риби ще ни помогне да видим, какво ни ограничава и трови, както и какво седи най-дълбоко на границата между Душата и Духа ни. Ако се оставите свободно да плувате в Божествения Океан, той ще проемни и ДНК-то на клетките ни, стабилно и напоително. И добре че имаме Юпитер и Сатурн във Водолей, за да може промените на колективно ниво да стават по-бързо, та да започнем да живеем истински по-скоро.

Това Новолуние залива с чувства – или ни дави, или ни оставя жадни за тях. Булото между реалностите действително е много фино и сега е моментът да се свържете с истинската Любов на Сърцето си било то човек, проект, мечта.

Риби е и знака на Прошката. Утре е Сирни Заговезни. Напишете на един лист всички неща, които слагате пред себе си, а после с големи букви напишете:“Прощавам си“ и го изгорете.

След това напишете само едно и го приберете – името на Любовта си.