Прогнози

Февруари и 7-те Водолея

Февруари е един от най-интензивните месеци на 2021 година, тъй като има така наречения стелиум във Водолей или струпване на планети в един знак. Отделно първият от най-важните аспекти за 2021-ва година е на 17-ти февруари, а именно квадрата между Уран и Сатурн.

Венера влиза във Водолей на 1-ви, което прави Слънце, Меркурий, Венера, Юпитер и Сатурн в знака, отделно астероидите Атина Палада и Хекате. На 10-ти и 11-ти и самата Луна ще е водолейска, което ще ни донесе едно доста мощно Новолуние.(за него допълнително)

Последното струпване на тази енергия в тази интензивност е била със започването на Ренесанса през 14-ти век. Както сме писали вече, Водолей отговаря на картата „Звездата“ в Тарото или картата след „Кулата“. Още един път говори за претворение на съзнанието ни и поемане по Новият Път на Душата осветен от Звезда. Всички очакваме големи световни събития, но истината е, че големите събития са в личните ни светове, личните ни избори, личните ни отношения, кариера, поведение и цялостно съществуване.

Класическите астролози свързват Водолейската енергия с пречистване на родова карма. Според Ерих Бауер и „Зовът на предците“ именно повече от една планета във Водолей или 11-ти дом в картата на даден индивид сочи, че той има за цел да разнищи затлачени кармични проклятия и тн. Както самия той казва: „Непрекъснато се убеждавам, че човек не може да излъже предците си и да заличи или отрече произхода си. Истината живее в паметта на предците и създава на потомците удобни или неудобни чувства.“ Този месец имаме това разположение в картата на планетата ни, което ще ни побутне да се заемем с фокусирани размисли върху темата за свободата ни – на действия, мисли, мечти, темата за материалната ни ценностна система. И като цяло – какво ни изпълва, кое ни кара да се чувстваме у дома, кое ни зарежда, кое ни обогатява, кое е истинската ни движеща сила? Всичко, което ни спира – ще бъде пометено, защото Водолея не може да бъде спрян пред нищо, когато Звездата му огрява Пътя.

Неслучайно планетата на Любовта Венера също влиза на 1-ви Февруари във Водолей, тя ще ни накара по-интензивно от друг път да видим кой наистина ни е приятел и какво ни свързва, колко е смислено и какво ни носи това. Ще ни изчисти понятието сродна душа и смисълът на общуване през сърцето, което ни изпълва живота. В писанията на Алис Бейли, Тибетеца споделя:

 „Водолеят   се   изобразява   като   човек,   който   държи   наклонена   делва.   Човекът   накланя делвата и от нея се изливат два потока – реката на живота и реката на любовта. Тези две думи (живот и любов) въплъщават цялата същност на епохата на Водолея; не формата, не ума, а животът и любовта. „

Същата тази Венера ще се срещне със Сатурн на 5-ти, което ще ни помогне да видим колко здрав съюз на базата на вътрешния си компас и без външни очаквания ще можем да продължим Пътя си. Отношението ни към пари ще бъде изпитано отново, тъй като за Водолея движещата сила е искрата в сърцето, а не скучната скъпо-платена работа. И това лека полека ще стане нов начин на живот за всички ни.

Най-основният и дългоочакван аспект ще е на 17-ти февруари, когато Уран и Сатурн се срещнат в напрегнат аспект. Първият от трите за 2021-ва година. Уран сам по себе си е управител на Водолей, но от две години се намира в знака на Телец, който е бавен, земен и много категоричен. Сатурн, който по принцип е управител на Козирог – земен, уравновесен амбициозен сега е във Водолей. Тоест и двете енергии ще преживеят еволюция за обичайните си характеристики и предпочитания. Уран обича да действа като светкавица, но сега няма да има тази възможност до известна степен. Сатурн обича да ограничава, но във Водолей не е толкова лесно. Срещата на титаните, които са син и баща в митологията, е среща на новото съзнание и стария начин на мислене обаче обути в чуждите обувки, тоест ще има доста по-голямо съобразяване на енергиите една с друга. С този аспект ще бъде пречистена общопланетарна карма, национална, родова и разбира се личностна. Макар и факта, че ще се усеща голямо напрежение между така нареченото старо и ново в съзнанието ни, Водолея ще се погрижи да останем целенасочени. С ясната представа, че бъдещето макар и неизвестно, ще бъде много по-стойностно и щастливо от всичко досега. Защото именно Водолея пречиства и създава нови звездни пътища на Душата, а ние все по-ясно ги усещаме.

Всичкото това се случва в ретрограден Меркурий във Водолей, тоест вътре в нас и нашата ментална сфера. Възможни са по-чести паник атаки, по-силна тревожност и трудност за концентриране, хвърчащи мисли, сменящи агрегатно състояние на всеки кръгъл час. Всякакъв вид успокояващи медитации са за препоръчване, както и дълбоко заземяващи.

Най-краткият месец в годината се очакава да бъде най-интензивен и ще доведе до промени. Ще има много изненади от всякакво естество, много внезапни обрати на 3Д ниво. Концентрирайте силата си в себе си и не губете Пътя и общата картинка. Най-хубавото тепърва предстои, но ще трябва да ни отучи от вече ненужни привързаности, разбирания и усещания за Земен живот – преди да се свържем със Звездния такъв.