Прогнози

Слънце във Водолей

Навлизайки в сезона на Слънце във Водолей (19/01 – 18/02), днес в 22:40ч., ще имаме 4 планети в знака – Сатурн, Юпитер, Меркурий, Слънце. Чакаме и Венера да се включи на 1-ви Февруари.

Водолеят е представен от “Звездата” в Тарото, картата след “Кулата”. Енергията на бъдещето, вярата, целта, духовността и осъзнаването. След големи катаклизми винаги идва момент на абсолютна вяра, че каквото има да става ще става, но трябва да се продължи напред. С нов поглед за бъдещето и ясна цел как да се изгради на базата на неработещо минало. С енергията на „Звездата“ всичко е възможно, усещаме се все по-близки с Вселената и можем смело да мечтаем, следвайки още по-смело искрата, която озарява Пътя на нашата собствена душа.

И това е и Водолеят. Истината на Пътя, той я излива в чиста форма – Любов. Водолеят се пали само от нещата, които дълбоко го вълнуват. Всичко останало е просто фон. Водолеят обича съмишленици, обича сродност, но може и сам да бъде в цялост със себе си. Той търси свободата на всяка цена, свободата да преследва Звездата си.

Водолеят гледа напред, виждайки бъдещи възможности за реалности, така полагайки основи за манифестацията им тук и сега. С тази енергия ще трябва да свикнем, защото манифестираме всяка мисъл (особено прикачена със силна емоция) много по-бързо от всякога. А да не говорим с думите, които изричаме. Неслучайно Меркурий тази година ще е ретрограден във въздушните знаци, именно за да ни промени начина на мислене и общуване.

Времето не е линейно в Новото пространство на Планетата ни и именно сега ще се запознаем с тези факти. Ние сме многомерни същества, хващайки сигнали от различни плоскости на Творението и е време да свикнем с този забравен начин на живот.

Водолеят носи колективна промяна, защото той мисли винаги за общото благо на всички. 11-тият Знак в Астрологията преди Риби, който олицетворява всички предишни знаци, е и последният знак преди Божествеността. Знака, който ни учи да служим на цялото, за да се чувстваме самите ние по-добре в него (оста Лъв/Водолей). Енергията на единението в своето различие. Водолеят не се интересува от социални, национални, етнически, расови, възрастови, полови и тн различия. Той вижда души, не хора. И в това е и силата на “Звездата” – след големи трудности, проглеждайки истината, всички сме души търсещи вяра, че всичките ни мечти могат да се сбъднат. В Ерата на Водолея – не само могат, а ще надминат и всичките ни очаквания по сбъдване.

Обърнете внимание на мислите и усещанията за живота и мечтите си днес и утре, ще ви помогне да разграничите шумовия фон от шепота на Душата. Тя винаги ни води към искрата отвътре или вечното състояние на влюбеност. Това е мисията, с която сме слязли, а енергията на Водолея никога няма да ни остави да се отклоним от нея, като личности и като колектив.