Прогнози

Новолуние в Козирог 13/01/2021

Като първо Новолуние за календарната година, в която тъкмо решихме, че всичко ще е „наред“, сме изправени през доста сериозен портал на възможност да вникнем по-дълбоко в сянката си и естеството й. Ще усетим силно амбициозна мотивираща енергия за бъдещите ни планове, проекти и тяхното осъществяване. Ако сме достатъчно упорити, дисциплинирани и подготвени – можем да ползваме това Новолуние за поставяне на начало им.

Слънцето и Луната са в съвпад с Плутон, който иска само едно – да трансформираме тъмнината в светлина проумявайки, приемайки като неизменна част от нас. Прошка. Чувство за вина. Чувство за липса на такава. Простете и продължете. На себе си, на близките си. Осовободете се.

Управителят на Новолунието Сатурн е в далечен съвпад с него, вече в нова енергия Водолей, но все пак да не забравяме, че вторият управител на Водолей отново е Сатурн. Тоест поредната проверка, изпит ще бъде на ход и всичко научено от последната година ще бъде затвърдено.

От какво ни е страх? Кой е най-дълбокият душевен страх, който носим и ако изобщо го осъзнаваме, какво правим, за да го преодолеем? Кои са останалите слепи пробойни в същността ни и какво ги провокира? Козирогът е бащата, строгият, но мъдър учител, който иска от нас да понесем своите отговорности. Успяхме ли да станем този родител на вътрешното си дете или все още се държим детински?

Всичко това се изисква от нас, за да заявим силата си и всеки по-отделно да се затвърди като зрял, самостоятелен човек отговорен за вътрешния си свят, травми, блокажи и тн. и как реагира на тях, осъзнавайки, че всичко навън е само огледало. Справяйки се всеки сам помага на всеки друг, който предава на следващия и така осъзнаваме как всички си влияем, защото сме едно. И само като едно можем да изградим така желаното мирно, спокойно и сигурно бъдеще.

Всичко това ни е необходимо, за да можем да посрещнем следващата вълна планетарни аспекти, а именно Сатурн и Юпитер квадрат Уран. Този месец е първият такъв показващ развоя и тенденциите за цялата година. Не очаквайте нищо, не се подготвяйте за нищо, не слушайте никакви прогнози, настройки и тн. Уран управляван от Водолей е електрически заряд – ток, импулс. Внезапно научаване на шокираща Истина, внезапно събитие – това ще е тенденция цялата година. Единственото, за което можем да сме готови, е за промени и съществуване тук и сега. Затова е толкова необходимо да имаме по-стабилни отношения със самите себе си, защото инак ще останем в хаоса.

Новолунието е в секстил с Нептун, което ще ни помогне да усещаме Божествената подкрепа и Любов, осъзнавайки, че всяка ситуация, болка или промяна е част от по-голям план и винаги, винаги за нашето по-добро. Ще имаме възможност да се позовем на страх или на Вяра. И двете изискват от нас да повярваме на нещо, което още не се е случило. Вие кое ще изберете?

Макар Венера и Марс да са в тригон, тоест нашият вътрешен интимен свят, Марс ще е в напрегнати аспекти и ще трябва да износи на плещите си тези Козирожки изпитния и потъвания в дълбоките води на Плутон. Венера ще ни изненада с Уранова енергия или нова идея, която ще разведри ежедневието ни.

Ако все още бягаме от себе си, едно е сигурно 2021-ва, няма да бъдем подкрепени в това бягство. Новолунието в Козирог е една огромна възможност да научим и подобрим себе си. Използвайте я с огромна Любов и Благодарност, защото на този етап ни е жизнено важна за всяка стъпка напред. Обърнете внимание на плановете си и ги закответе в реалността като разбира се сте отворени за всякакви изненади. Ако сме добре подготвени, да бъдем честни, колко изненадан може да бъде един Козирог?