Прогнози

Марс променя знакДнес приключва почти шестмесечният престой на Марс в Овен. Да благодарим за силата и спечелените битки, най-вече с нас самите с тази ключова позиция. Съветваме ви да обърнете внимание на дома в картата ви, в който Марс в Овен е прекарал толкова време, за да осъзнаете победите си.

Тази нощ Марс влиза в Телец, което може да ни помогне да заземим огнената енергия и да я одухотворим в нещо ползотворно за бъдещето ни.

Ето и нашия поглед за двата знака.

МАРС В ОВЕН

В този знак Марс се намира на Трон. Какво прави Войнът, когато седи на своя Трон. Той е в силата си или пък в слабостта си. Тронът е място на сила, но може да бъде и място на слабост. Това зависи от останалите качества на Война, както и до голяма степен от връзките, които той осъществява с околните. Какво прави и как управлява Войнът от своя Трон зависи от аспектите, които Марс сключва в Наталната Карта на индивида.

Марс в Овен притежава безразсъдна, първична смелост, детска наивност, а както знаем, не друг, а самият Бог пази децата. Така и Тук – Самият Бог Арес пази човек с това разположение. Овенът е знак на Началото, на Инициирането на Действието, той е добър в поставяне на силни начала, но от него не трябва и не бива да се очаква да довършва започнатата активност. Той е вдъхновителят, той прави пробивът в твърдата земя, вижте глифът на Овен, като съоръжение за садене е. Така и човек с Марс в Овен може да бъде именно онзи безстрашен войн, който пръв тръгва, пръв влиза в битка, неговата ефективност е именно в много силното начало, което умее да слага. Той е там, където има истински риск. Индивидът с това разположение притежава чист ентусиазъм, освен това го изразява по непринуден начин, като тези негови качества го издигат, правят го способен да се радва на живота. Ако е осъзнат, то всяко негово действие в ежедневието е пропито от чистото „Сега“. Той действа от името на „Аз съм“ и на „Тук и Сега.“ Действие без сянка. Това става, когато човек достигне до по-високите нива на знака Овен, до силите, които той транслира чрез своя Езотеричен Управител – Меркурий и своя Йерархичен Управител – Уран. Тогава Действие-Движение-Статичност затварят един троичен кръг на проявление, обединявайки Личност, Душа и Дух в непреривно цяло.

МАРС В ТЕЛЕЦ
Човек, който има добре поставен Марс в Телец притежава запомнящ се глас, понеже притока на кръв към врата е увеличен. Позицията показва още, че eдна от задачите на Война този път е да проникне в Съкровищницата (Taurus) – Светая Светих, или Сърцето, и да води битка за нейното възцаряване в своите ежедневни действия подчинени на личната му воля. Когато той се сдобие с това съкровище и се увенчае с него, постига непревземаема вътрешна сила, която му дава възможност посредством тиха настойчивост да постига всяка цял поставил пред себе си. Може да изглежда муден в своите действия, но всичко това е дължи на първоначалната индивидуалната преценка, от която той има нужда, за да се задвижи.

Венера, която управлява Телец на ниво Личност, освен на Любовта е и Планета на индивидуалната ни преценка и избор, на базата на които се наемаме, или не се наемаме да извършим дадено действие. Та след като човекът с Марс в Телец е направил своята преценка на базата на своята лична естетика и вътрешно чувство, придвижил се е към изборът, основан на неговия сърдечен импулс, едва тогава той пристъпва към прилагане на личната воля, която ще възпроизведе действието. Той може да притежава добри умения за скулпторска работа, и за боравене със земните форми. Не бива да забравяме още, че Марс е Езотеричен Управител на Скорпион, което допринася за силното желание на индивида с Марс в Телец свързано с трансформиране на земните форми от най-груб вид. Марс е Личностен Управител на Овен, което допринася за пробив в заниманията свързани с тези форми. Марс е Йерархичен управител на Стрелец, което зарежда позицията с цел, устрем, посока, визия, фокус, разширение.


Според Астрологичната традиция Марс се намира в Заточение, в своите ниски проявления Марс в Телец представлява два животински принципа – сексуален нагон и лакомия, както и избухливост, грубост, инат, още – човек, който транслира тази енергия единствено през своята личност, всяко негово действие, притежавайки предните характеристики се стреми единствено и само към спечелване на материални блага, които да му доставят неспирни сетивни удоволствия от всякакъв характер. При по-нормалното боравене с тази енергия индивидът харесва, се наслаждава на чувственото сексуално партньорство, като негова ерогенна зона е врата, шията, а онова, с което събужда сексуалното чувство в другите, е гласът.


В Своите най-висши изражения, работейки с пълния потенциал на тази позиция, индивидът стига до Езотеричния и Йерархичен управител на Телец – Свещената Планета Вулкан – или „Сърцето на Слънцето“. Всички негови действия задвижват ковашките процеси свързани с Душата, понеже Вулкан, е Ковачът на Боговете. Той е Майстор на Формите на Човешката Душа. Получава импулсите от Сърцето на Физическото Слънце.