Прогнози

Пълнолуние в Рак 30/12/2020

Пълнолунието носи освобождение и реализация, намирайки се в Рак , Пълната Луна е особено силна.

Един от уроците на Знака Рак е свързан със способността за пускане на остарели емоционални модели или въобще за пускане, на онова, което стискаме здраво към себе си. Онова, което искаме да си е само наше, което ни привързва към форменият и материалния свят и ни прави негови заложници.  

Кои форми служат на Целите на нашата Душа и кои са просто илюзорни отражения, плод на нездрави фантазии?

Ракът, се нарича „Вратата на Живота“, в него Душата слиза във въплъщение. Заради това по време на това Пълнолуние в Рак, ние ще се родим – освободим, въплътим, реализираме в сферата, в която то попада в нашата Астрологична карта.

 Ракът е Египетският Скарабей, което означава – „Току-що роден“.

Там, където се намира Пълната Луна в Рак, ние ще се родим за нещо ново, ще въплътим душата си в тази житейска сфера или направление. Там, където се намира Слънцето в Козирог, ние ще умрем символично за темите на дома, тъй като Козирог е другата Врата, или „Вратата на Смъртта“.

В духовен аспект –  там, където ще се родим – ще умрем, а там, където ще умрем – ще се родим.

Акцентът на това Пълнолуние в Рак е Новорождение и Освобождение, чрез осъзнаването на необходимостта от съществуващата форма и ограниченията, която тя налага, за да има преживяване в тяло, както на Индивидуалния човек, така и на Човечеството.

Езотеричният Управител на Рак, е Нептун – Душата, най-финият формен аспект на Творението.

Как строим своят дом – или своята форма, своето тяло, дали в синхрон с душата, или напротив – глухи за нейния ритъм.

Зад какво се укриваме, какво се крие зад нашата плахост, уязвимост, дали за тях не е причина самият факт, че току-що сме родени, и сме безпомощни все още, следователно имаме нужда от нежни грижи, и подхранване, или пък просто отказът да поемем отговорност – Козирог, за своето съществуване?

Будни ли сме за нежната музика на Душата или сме подвластни изцяло на инстинктите си?

Можем ли да си станем Майки на себе си, да се родим, изхраним душевно, емоционално, материално, или разчитаме за тези неща на някой друг?

Всички тези теми ще бъдат повдигнати по Време на това красиво и силно, завършващо годината Пълнолуние в Рак и ще изискат нашето внимание.