Прогнози

Слънчево Затъмнение в Стрелец 14/12/2020

Рестарт на Системата и поемане, слагане Началото на Новата и Светла Цел и Посока.

Коридорът на затъмненията, във фактическата късна есен, приключва с подобаващо Новолуние съвпад с Южен Възел в Стрелец.

Аспектите на този еклипс са доста впечатляващи и обещаващи само при едно условие – да се вслушаме в интуицията си, а не в разума. Първоначалното усещане може да бъде за тотална загуба на цел и посока – нито зная накъде вървя, нито с кого, с последващо разкритие на следващия етап от пътя. Това се случва, защото стъпвайки официално в Ерата на Водолея, ние трябва да можем да се водим от интуицията си, а не от ума. И само когато ни се вземе „контрола“ и се оставим на Висшата Сила, можем съвсем ясно да усетим и видим бъдещия си Път и План на Душата.

По време на това Новолуние и Слънчево Затъмнение, е добре да си дадем сметка какви цели и философии защитаваме, в какво наистина вярваме, кои вярвания и убеждения са вече остарели, нереалистични и трябва да се разделим с тях. Да зададем Нова Цел и Посока за вбъдеще.

Двете Затъмнения, това и миналото в Близнаци на 30-ти ноември, са също и на тема как се свързваме, как общуваме с нас самите и в отражение ние с другите и те с нас.

Темата за Любовта през призмата на Феникса, не на Скорпиона – ще бъде силно засегната с Венера съвпад Бялата Луна. Когато сме най-уязвими, голи и раними можем ли да обичаме и най-вече да позволим да бъдем обичани? Можем ли да покажем раните, белезите, сянката си – без срам, а със смирение и пълна отдаденост? И всичкото това в контекста на комуникацията – можем ли и да говорим затова? С хармоничните аспекти на Марс към Затъмнението (което е в съвпад с Меркурий), ще имаме смелостта да бъдем искрени и неподправени. (Меркурий в съвпад с Новолунието и Затъмнението също носи важна информация, както в личен, така и в глобален план.)

Астероидът Юнона (небезизвестната съпруга на Зевс – Хера) е в още по-точен съвпад с Венера, което говори за стабилност и отдаденост в отношенията. Юнона отговаря за Съюзът между двама души на базата на лични граници, интимност, споделяне, баланс между даване и получаване, съобразяване и настояване. Свързва се със знака Везни. В същото време Астероидът Зевс е в знака Везни, съвпад с Ерос или нашите дълбоки желания. Зевс и Хера имат нещо да ни кажат като първата двойка на Олимп.

Всичко това насочва вниманието ни към Юпитер – Управителят на Затъмнението в последните градуси на Козирог съвпад със Сатурн. Юпитер и Сатурн представляват и Брачния ни съюз и/или отношението ни към него. Очаквайте цялата ни представа за този тип съюз да бъде безвъзвратно променена. След първоначално объркване, в последствие ще усетим истинската Стрелешка Свобода в усещанията ни по темата.

Обръщаме внимание и на близкия съвпад на Лилит и Уран в Телец, което неминуемо също ще се усеща като тотална промяна на Лилитското ни съзнание и желание за принадлежност. Още веднъж темата за Свобода и освобождение е на линия. Всяко създание с суверенна единица и не е необходимо да „принадлежи“ на никого освен на себе си, защото то вече е част от цялото.

В малко по-битов план – Стрелец управлява бедрата и тазобедрената област – внимателно по заледените участъци. Възможни са промени свързани с Образованието и Пътуванията, както и Съдебната система – темата за граници.

Новолунието и Затъмнението в хармоничен аспект с Марс и в напрегнат с Нептун – ще имаме енергията да минем през процесите, важно е да действаме с воля и решимост, без илюзии и самозаблуди.

В заключение ще ви кажем, че при всеки един от нас енергиите се усещат различно, при някои се виждат във физическия свят, при други във вътрешния. Със сигурност след това Затъмнение колективно и индивидуално ще имаме коренно променена ценностна система – свързана с границите и идеята ни за Свобода помежду ни – в пряк и преносен смисъл.