Прогнози

Лунно Затъмнение в Близнаци (30/11/2020)

След няколко дни влизаме в Коридора на първото от двете Затъмнения –

Полусенчесто Лунно Затъмнение по Оста Близнаци – Стрелец.

Луната отговаря за нашето подсъзнание, инстинкти, за формения Аспект –Тя е Майката на Формите, както и за закрилата, защитата, грижата, оцеляването, възприемчивостта. Иначе казано – Затъмнената Луна ни включва на режим – оцеляване, инстинктивно себесъхранение, защита, грижа. Всичко това е оцветено от Близнаци-Стрелец.

Близнаци са знак на двойнствеността и опознаване на двойките противоположности, които водят до Единство, те са и Любовниците в Таро.

Стрелец е Алхимикът, който провежда експеримента и има висшето Знание как да превърне Оловото в Злато, или – двойнствеността в Единство.

Оста Близнаци-Стрелец е също така свързана с пътуванията и образованието, което предполага, че тези две неща, или едно от тях, ще бъдат ограничени, предвид и факта, че Сатурн наближава 29-тия, критичен и последен градус на Козирог.

Управителят на Лунното Затъмнение в Близнаци, е Меркурий, който ще се намира в Скорпион съвпад Бялата Луна, и хармонични аспекти със Сатурн, и Юпитер – това ще доведе до катарзисни и пречистващи процеси, вадене на повърхността и осветляване на дълбоки истини, тяхното изговаряне и освобождаване.

Винаги когато нещо за затъмнява, друго се оттъмнява – вижте къде във вашия живот става много тъмно, и след това насочете вниманието си в противоположната страна, за да видите къде друго се разкрива и осветлява в пълната си светлина и блясък.

Затъмнението сключва един напрегнат аспект с Нептун – това ще затрудни мисловните ни способности и разграничаването, ще подложи психиката ни на тестове, ще трябва да се движим, като в мъгла, затова е подходящо да ползваме интуицията си и да вървим с Факлата на Истината напред. Хармоничният аспект с Марс ще ни даде достатъчно воля, сила, решителност и увереност да се справим с предизвикателствата, които Затъмнението ще ни предложи.

Близнаци е знакът на Избора, изборът дали ще изберем двойнствеността или Единението. Дали ще погледнем на себе си, като на отделени от цялото, самостоятелни, оцеляващи, бойни единици, или на осъзнаващи своята връзка и свързаност с Цялото и с всички Което Е – предприемащи действие от тази позиция на Единство и Свързаност.

Езотеричният Управител на Близнаци е Венера – Аспекта на Любовта, Екзотеричният – Меркурий – Аспекта на Мъдростта. Зад всеки аспект и астрологично случване се крие Божията Любяща Мъдрост и това е самата Истина.

За едни това затъмнение ще усили двойнствеността и разделението, а за други ще даде още по-силен импулс към Единство, Единение и Свързаност. Защото Затъмнението ще усили онова, което вече имаме, като нагласи и пристройки в ума и съзнанието ни.

Близнаци е и знак на съобщенията, така че е възможно да получите новина, вест, чиято стойност обаче, задължително трябва да бъде проверена, заради замъгляващият нептунов аспект.

Близнаците отговарят и за Братята и Сестрите – Нека Ваша Сестра бъде Божията Любов – Венера, а Ваш Брат – Божията Мъдрост – Меркурий.