Астрология

Тропически и Сидерален Зодиак

Онези от вас, които осъзнават себе си, като Души и се стремят да живеят, като такива, за тях е характерен и работещ Хороскопа, който борави с положението на Небесните Тела в различните Съзвездия и Неподвижните Звезди.

Планетите в Астрологичните Знаци, са Затвора на Времето, Планетите в Съзвездията – Свободата на Космоса и Пространството.

Трябва да се отбележи също, че мощната мисъл форма, създадена от хилядолетното повтаряне на колективната идея, че щом си роден през месец Април или края на Март, си Зодия Овен, е създала Воал на Илюзията, който ние безропотно повтаряме, поддържаме и утвърждаваме съвсем охотно в нашето невежество. Воал, който в крайна сметка, започва да създава реалност, тоест родените в този месец наистина проявяват тези качества на Овен, като всъщност реалността е, че ако сме родени на 5-ти април, реалното положението на Слънцето в Небесата, е в Съзвездието на Риби.

Планетите, попаднали в определеното Съзвездие по време на раждане, в контакт, съвпад с определени Неподвижни Звезди, този тип Хороскоп, интересува и би следвало все повече да интересува внимание на Човекът насочен към Живота на Душата, Търсач и Стремящ се. Всички останали са свободни разбира се, да боравят със Зодии и Астрологични Знаци, като обаче по този начин утвърждават Илюзията и продължават търсенията си в сферата на личността и нейните казуси, желания, щения, лутания.

При все това, Тропическият Зодиак показва външната обвивка и би могъл да послужи за целите на личността, той работи с Проекционната или Проективната част, това, което е проектирано върху нас и ние проектираме върху външния свят. Докато Сидералният – вземащ предвид изместването на Земната Ос, както и Неподвижните Звезди и Съзвездията – показва актуалните Днешни  Задачи и Място на Душата в Космичния Живот без проекции – Реалността, такава, каквато Е.

Слънце в Съзвездие Овен – от 14-ти Април до до 15-ти Май

Слънце в Съзвездие Телец – от 15-ти Май до 15-ти Юни

Слънце в Съзвездие Близнаци – от 15-ти Юни до 17-ти Юли

Слънце в Съзвездие Рак – от 17-ти Юли до 17-ти Август

Слънце в Съзвездие Лъв – от 17-ти Август до 17-ти Септември

Слънце в Съзвездие Дева – от 17-ти Септември до 18-ти Октомври

Слънце в Съзвездие Везни – от 18-ти Октомври до 17-ти Ноември

Слънце в Съзвездие Скорпион – от 17-ти Ноември до 16-ти Декември

Слънце в Съзвездие Стрелец – от 16-ти Декември до 15-ти Януари

Слънце в Съзвездие Козирог – от 16ти Януари до 14-ти Февруари

Слънце в Съзвездие Водолей – от 14ти Февруари до 15-ти Март

Слънце в Съзвездие Риби –  от 15-ти Март до 14-ти Април

Пример:

Човек роден на 15-ти Април – Тропическо Слънце в Овен/ Сидерално в Съзвездие Риби – Човек изразява качествата на знака на Овен на ниво личност в първата половина от живота си, на ниво Душевност, неговият Жизнен Център е насочен към Дълбоките Води на Риби и Спасението – Спасението на Човека от Мътните води на Личността и Извеждането му в Чистите, и Спокойни Води на Океана на Божествената Любов – Душата.

Зодиак

Тропическо Слънце в знака Овен, Сидерално Слънце в Съзвездие Риби – Пребори се с нисшата си Природа и насочи Волята си към Мистерията на Душата и Океана на Божествената Любов. Бъди пръв в Саможертвата. Бъди инициатор в Битката за Душата. Ти си Алфата и Омегата.

Тропическо Слънце в Телец, Сидерално в Съзвездие Овен – Развий търпение, защото не можеш да постигнеш истинска победа без Него. И нека истинското търпение и Виждане насочи Волята за Живот в правилната Посока. Разрови пръстта и посей семето. Освободен от желанието виждам и изпълнявам Волята Му. Пленен от света на Формите се освобождавам от тях чрез силата на Волята.

Тропическо Слънце в Близнаци, Сидерално в Съзвездие Телец – Осъзнавай и преживей всички противоположности, така ще постигнеш Единство. Постигнал Единство, виж през Окото на Бика Божествената Цел. Когато двамата Братя станат Един, ще се отвори Окото на Бика. Истинската вътрешната стабилност идва от постигнатото Единство.

Тропическо Слънце в Рак, Сидерално в Съзвездие Близнаци – Постигни контрол над емоциите, създавай и разпространявай връзки, които да утвърждават Единството. Направи здрави форми за отглеждане на Единството. Ти си Пазител и Съхранител на Знанието, което води до Единство.

Тропическо Слънце в Лъв, Сидерално в Съзвездие Рак – Овладей Силата на Формата, за да изявиш правилно Силата на Сърцето. Нека контрола над низшата природа и самосъзнанието, отвори Вратите към Посвещението и Новорождението. Ти си Пазител на Силата, подхранвай я в себе си и в другите.

Тропическо Слънце в Дева, Сидерално в Съзвездие Лъв – Пречистил Ума си, добивам Сила. Има само една изява и тя е Смиреното Служене в Храма на Сърцето. Здравото Слово ме направи Господар на Себе си. Спрях да анализирам, започнах да Творя. Отновото Започнах да Творя съединил Ум и Сърце.

Тропическо Слънце в Везни, Сидерално в Съзвездие Дева – Колебанието превърнах в Равновесие между Дух и Материя, това ми отвори Вратата към истинското Служене. Аз Служа на Красотата и Правдата и съм в Божествено Равновесие.

Тропическо Слънце в Скорпион, Сидерално в Съзвездие Везни – Влязох във Великата Битка и победих, падайки на колене, за пръв Път Душата Властва над Личността, осъзнавайи силата на слабостта и слабостта на силата, което ме доведе до Познанието за Покоя. Смъртта ме промени, и ето, готов съм да застана през Божествения Съд и да видя безпристрастно Истината.

Тропическо Слънце в Стрелец, Сидерално в Съзвездие Скорпион – Търсех навън, но напразно, видях Вътрешната Цел и Посока, Тя ме Заведе в Дълбините на Собствения ми Ад. Ползвай устрема и визията за Целта, за да постигнеш Дълбочина. Нека Промяната те изведе към Целта. Порази Смъртта със Стрелата на Вярата.

Тропическо Слънце в Козирог, Сидерално в Съзвездие Стрелец – Вложи амбицията по посока на Висшата Цел. Постигни Самоконтрол и Дисциплина в името на Тази Цел. Свободен от догми, изкачи Планината. Приеми ограниченията и стесненията, за да разбереш същността на Простора и Свободата.

Тропическо Слънце във Водолей, Сидерално в Съзвездие Козирог – Създай здрава Структура за своите Идеи, започни да ги осъществяващ стъпка по стъпка. Рогът на Изобилието се пълни от Живителните Води на Душата, напълни го и после предложи на Другите да пият от Него.

Тропическо Слънце в Риби, Сидерално в Съзвездие Водолей – Нека хлъзгавата риба, която плува по течението, отстъпи на онази, което се движи срещу Течението, свободна от всички илюзии. Нека Тя влезе в Стомните на Водолея и ги Изпълни с Живот, който се излива през състрадателно Служене. Свободата от Илюзиите ме доведе до Истината.