Прогнози

Плутон, Юпитер и Палада - 12/11/2020

Плутон, Юпитер и астероидът Палада правят точен съвпад на 22 градуса в Козирог на 12-ти ноември. Енергията на съвпада започна да се усеща от 5-ти ноември и ще продължи до 19-ти включително. Третият последен съвпад на Плутон, Юпитер и Палада ще довърши започнатите вътрешни и външни процеси породени от страховете ни (първият беше на 4-ти април, вторият на 30-ти юни).

Много астролози свързват разпространението на вируса с Юпитер и Плутон. Има класическа логика, защото Юпитер разширява всичко, до което се докосне, а Плутон отговаря за подземния свят и масовите зарази. При съвпад между тези две планети историята помни – грипа 1918, СПИН 80-те, чумата в Русия 1771г. 

С това ви казваме, че след 12-ти ноември нещата ще се успокоят или кривата ще удари своя връх и ще тръгне надолу. 

Какво всъщност седи зад това явление?

Плутон е най-големият ни страх и сега в Козирог той е основно свързан с финансовите ни средства, кариера, бизнес. И не само. Плутон идва да ни вземе, това което ние смятаме за “най-мило” и стискаме със зъби и нокти. Плутон идва да ни “раздели” с него, за да прогледнем, че има и други възможности. Защото Плутон е най-силният играч срещу нашето Его и неговите нездравословни подбуди и привързаности. 

И двете планети търсят Истината в и за нас, за да можем да живеем чрез нея оттук насетне. И този път няма къде да избягаме, защото е време да я погледнем, приемем и да осъзнаем, че колкото повече време прекарваме в страх, паника, ревност, обсесивност, манипулации – толкова по-трудно се справяме с живота си всеки ден. Даже и отлагаме новите дейности и начини на мислене, с които трябва да се захванем и одухотворим.

Астероидът Палада, кръстен на гръцката Богиня на мъдростта и войната Атина Палада, е също на 22 градуса в Козирог като Юпитер и Плутон. Любимата дъщеря на Зевс е изобретила военното изкуство и никога не е губила битка. Парадоксът е, че не изпитвала радост от битките, а предпочитала да разрешава конфликтите с мир. Съответно този трети съвпад между звездните тела е съпроводен от мъдрост, справедливост и благоразумие, които могат да доведат до разрешаване на проблеми и по мирен начин. Палада символизира положителна промяна за човечеството, защото се приема за пряко продължение на Зевс, изпълнител на неговите планове и воля.  

В крайна сметка астрологията е математика и при правилни сметки и анализи става ясно, че часът на Новото Време удря и докато ние все още сме се хванали за страх за оцеляване, изпускаме правилния момент за адаптация и импулсите си за бъдещо развитие.

Плутон и Юпитер идват, за да затвърдят в нас едно – нищо старо, което е работило в света или в нас самите досега, няма да работи по старому. Пусни и продължи с вяра, вяра във вътрешната си мощ и искра. И вяра във Висшата Сила, която ни пази и упътва.

Ден след съвпада, Марс излиза от ретроградност, което ще даде тласък на усещането за всичко спряло, че тръгва отново, но по нов начин. След този енергиен застой последните два месеца, ще усетим промяна дори и в телата си – изпълнени с повече сили, мотивация и жизненост.

Усещането, че губим почва под краката си, загубата на представа за време и пространство, честите емоционални сривове тази година и кардиналните промени – идват към своя край. В картите Таро “Кулата” отговаря за тези процеси, които обръщат света ни с краката нагоре и всичко около нас изглежда се руши безвъзвратно. И действително самия процес на рушене не е приятен. Но уверяваме ви, страха настрана, до края на този месец, всички ще разберем причините за така нужната промяна. Истината ще ни помогне да навържем всичко, случващо се на Световната сцена. И най-важното – в собствените ни светове.

Отпуснете се, страха вече не е нужен и потребен за защита.

С този съвпад полека ще излезем трайно на светлина. Използвайте силно трансформативната енергия на Плутон, за да живеете в най-добрия вариант на себе си.