Прогнози

Пълнолуние в Телец – 31/10/2020

Както знаем пънолунната енергия влияе три дни преди и три дни след самия ден. Споменаваме го, защото конкретно за това Пълнолуние ще е от особено значение, тъй като е в точен съвпад с Уран – или внезапната електрическа енергия на промяната и осъзнаването.

Това Пълнолуние отговаря на тазгодишното Новолуние в Телец от 22/04/2020, което също беше съвпад с Уран. Тоест всичко, което сме си поставили като цел сега ще намери своята реализация като реално събитие или съзнателно израстване или и двете. Спомнете си месец април, който даде старта на големите промени и невъзможност за връщане назад. Уран често носи със себе си новини, които „обръщат света ни“ и ни помага да погледнем нещата по-трезво и реалистично.

Пълнолунието е още и в съвпад с Хелоуин (келтския Самхейн), Деня на мъртвите според Ацтеките и се води Синя Луна – деня, в който булото между реалностите е най-фин.  Английският израз „Веднъж на Синя Луна“ („Once in a blue moon“) – буквално означава „рядко“ и се използва, когато има две пълнолуния в месеца. Луната ще е доста отдалечена от Земята и ще има лек синкав оттенък, което придава още повече мистичност на деня.

Както знаем дните, в които Слънцето и Луната са в опозиция, сме особено напрегнати, сприхави и емоционални. Оста Телец/Скорпион в комплект с Уран носят със себе си буквално последни пластове за откъсване от нас, които ни пречат да бъдем повече себе си. Пречистване на душата чрез тялото, за да започне Новото. Без да се потопим в дълбините на Скорпионовото си Его, за да достигнем заземяване чрез свръх стабилни емоции, няма как да преминем най-пречистващия месец на 2020-та.

 Телецът е символ и на Венера и Любовта, но любов без интимност (Скорпион) няма дълбочина, а интимност, без любов е просто контрол. Два дни преди самото Пълнолуние Венера влиза във знака Везни, а ретроградния Меркурий се връща във Везни. Отново темата ще бъде отношенията ни с околния свят и най-вече отношението ни към себе си спрямо този околен свят. Ще бъдат окончателно приключени взаимоотношения, в които има енергиен дисбаланс и са взаимна пречка за бъдещето ни. Докато Марс е в Овен – битката винаги ще бъде за нас и нашата лична и свободна воля, пространство и енергия.

Венера във Везни ще е в опозиция или доста напрегнат аспект спрямо Хирон, което ще ни помогне да видим и усетим дълбока болка по нов начин.

Това Пълнолуние ще освети още по-дълбоки наши сенки, които от край време смитаме под килима, а е нужно да адресираме. Бъдете искрени, проявете съчувствие към себе си и позволете на Любовта да ви пречисти.