Прогнози

Новолуние във Везни 16/10/2020

Новолунието във Везни на 16-ти октомври е тежко, ако не превключим на Нептунова вълна или казано по-ясно – не се смирим и останем “от” и “в“ позицията на Любовта.

Целият октомври е едно голямо освобождаване от всичко ненужно като мисъл форми, ситуации, взаимовръзки. (Започна с Пълнолуние и приключва с Пълнолуние.)

Новолунието е в напрегнати аспекти със Сатурн/Плутон/Юпитер в Козирог, ретроградният Марс в Овен и Лилит – това е знак, че времето е подходящо да посеем намерение свързано с това да осъзнаем ограниченията си в партньорските отношения. Възможно е ново начало, което ще изисква по-балансиран подход, с ударение върху поемане на взаимни отговорности и ангажименти.

Новолунието във Везни с наличието на тези напрегнати аспекти ще донесе първоначално силно разклащане на „Везните на Правдата“.

Възможни са Законови Промени късаещи България, или стартирането на важен Социален процес или Реформа, последвани от нуждата за избор, който ще позволи да се установи един по-висш ред, и организираност.

Управителят на Новолунието, е Венера в Дева, изборът ще е в посока на аналитичния подход, който ще има за цел да посочи несъвършенствата, като преимущество ще има чувството ни за дълг и служене, както и необходимостта от вникване в малките детайли – причините, пораждащи следствията. Търсенето и намирането ще са на макрониво.

Хармончините аспекти на Новолунието с Възлите посочват, че тези промени, посявания, намират своя позитив в бъдещите цели и посоки на Душата, като имат своето балсамично, изглаждащо влияние върху нейните минали, кармични отпечатъци. Северният Възел е в съвпад с астероида Психея. Това е и един от най-силните аспекти и подкрепа да заемем правилното място посока еволюцията на душата си.

Новолунието на пръв поглед ще се усеща, като „ние срещу тях“ или „те срещу мен“ – конфликт във връзките ни с хората на всички нива и оценка на кой колко, кога и защо е дал от себе си. Борба за надмощие и контрол, както и възможност за сблъсък на титанични Его-та.  Ако се отдадем на тази енергия ще ни помете, нейното предназначение и конфликтните ситуации, които тя ще породи, имат за цел да сме напълно осъзнати какво ни „вади“ от центъра ни.

Най-хубавият аспект на това Новолуние е хармоничният аспект между Юпитер и Нептун, който за трети последен път тази година се образува между Козирог и Риби.

От съществено значение е съвпадът на Новолунието с три Неподвижни звезди „Форамен“, „Спика“ и „Арктур“.  

Новолуние ще мине през Форамен, ще продължи към Спика и ще акостира при Арктур.

Форамен е звездна система. Фораменът е пет милиарда пъти по-ярък от Слънцето. Форамен образува килът на Кораба „Арго“, поради тази причина това е сигнал за важно „плаване“, свързано с важен подвиг, важно е да се внимава и по време на плуване или около реки, язовири, водни басейни.

Като цяло звездите на Арго са свързани с еволюционни въпроси за цялата планетарна система и за еволюционния растеж и изпълнение на всички души – еволюционния цикъл на душата. Те са от фини еволюционни течения, знания за навигация по тези течения и насочват нашата еволюционна посока.

Те са свързани с навигационни въпроси, свързани с осигуряването на безопасно въплъщение за трайната душа, това, което съществува преди и след този живот. „

Спика е щастлива, неподвижна звезда – реалното положение на Спика е в Житният Клас, в ръката на съзвездие „Дева“, това означава както посяване, така и събиране на изкласила реколта. Спика е сладка и невинна.

Арктур е предназначен за справяне с по-тъмните аспекти на живота – по природа е щастлива звезда, има естеството на Марс и Юпитер – благородния и силен цар, седнал в своята бойна колесница. Постигане на справедливост чрез сила. Арктур е Защитника на Небесата – Безпристрастен защитник на всички.

По време на това Новолуние ще се случат не само важни лични промени и избори, но и планетарни такива.

Реалното положение на Новолунието в Небесата, е в Съзвездие Дева.

Дерзайте!