UncategorizedПрогнози

Пълнолуние в Овен 01/10/2020

Ако имаше душевен апокалипс, то той започва с Овен. Духът на Истинния Войн.

Пълнолунието е свързано с всеки един от нас еднолично като душа и нейните най-големи болки, тъй като е в точен съвпад с Хирон – връзката между личните и висшите планети.

Това Пълнолуние ще ни помогне да се възнесем като се вслушаме в интуицията си и се освободим от Хироновата болка.

Според Езотеричната Астрология Хирон се нарича „Моста на Дъгата“, по който трябва да преминем, за да преминем от индивидуалността към душата си. Този мост носи със себе си всички наши дълбоко душевни болки, които не можем така лесно да превъзмогнем. Според Алис Бейли, Хирон напомня 4-тия Лъч на Хармония чрез Конфликт или Скорпион, Телец и Стрелец в зодиака.

Хирон е полубрат на – Зевс, Хадес, Деметра, Посейдон, Хера, Хестиа. Най-известната история за Хирон е, че той е син на Кронос (Сатурн) и нимфата Филира. Кронос се влюбил във Филира, която се превърнала в кобила, за да избяга от Кронос, а на свой ред Кронос се превърнал в кон. Изнасилил я и тя заченала с дете, което се родило кентавър – полу-човек, полу-кон. Когато Филира видяла сина си, била отвратена и помолила боговете да я превърнат в нещо различно от това, което е. Превърнали я в липа. Така Хирон бил изоставен и по-късно намерен и осиновен от Аполон и сестра му близнак Артемида. Те отгледали и учили Хирон на всичките си умения и знания.

Хирон носи със себе си усещането за отблъскване и изоставяне, една от най-непреодолимите болки, които ни кара често да реагираме по разрушителни начини, от страх да не я усетим отново. По-късно Хирон става един от най-добрите учители на повечето Богове и хора. Хирон е безгласният герой, който е подготвил и подготвя всички герои на света. Бавно, тихо – Учителят Хирон винаги ни напомня, че Пътя нагоре е чрез преодоляване на дълбоките болки, чрез отдаденост и грижа за останалите с подобни такива. Това е и минаването по Моста на дъгата, отказване от индивидуалността за достигане на душата.

Хирон е лечител на лечението. Отрезвител от болката. И причинител на нея. Домът, знакът и аспектите на Хирон ни дават поглед върху душевните болки, които имат нужда да бъдат адресирани и интегрирани, чрез холистичен подход в животите ни. Често натрупванията са на много минали превъплъщения и от много реалности, които може и да не са релевантни за днес, но все още дори и на колективно подсъзнателно ниво – седят, за да бъдат пречистени. Това се отнася и за всички нас на Земята в момента – Оста Овен/Везни – време е да преминем моста заедно.

 Това Пълнолуние с така наречените Вселенски аспекти (полу-секстил и куинконс) към Уран ще ни даде възможност за голям скок в съзнанието, чрез подсъзнанието. За целта и секстилът между Лилит и Венера ще помогне като олекоти потока между любовта и ранената ни сянка.

Нека се отдадем подобаващо и да изчистим всички страхове и болки, които ни се представят.

Те повече не са ни нужни.

Да Бъде Огън!