Прогнози

Сатурн 2020

От днес Сатурн обръща прав ход. От май месец беше ретрограден в Козирог и сега му предстоят последните три месеца в своя знак.

Когато той е в свои води идва, за да ни накара да поемем пълна отговорност за себе си. За действията си, за емоциите си (Оста Рак/Козирог), за травмите от детството си, за поведение от минали животи, за цялостното ни чувство за отговорност към нас самите. Няма външен свят – Няма виновни. Сатурн иска всеки да си бъде самодостатъчен, да се грижи за себе си и да следва ясните правила. Правилата са отново, че всеки носи отговорност за себе си, действията си, поведението си. Не можем като малки деца да се жалваме, тръшкаме, мрънкаме, сърдим, оневиняваме, самосъжаляваме и крием. Сатурн в Козирог изисква да стъпим здраво на крака, да заземим още по-дълбоко първа чакра и да бъдем себе си.

Имаме три месеца да го постигнем по Козирожки – неслучайно почти всяко Пълнолуние/Новолуние тази година беше аспектирано със Сатурн, за да изчисти всички наши домове, знаци и мъки, които ни пречат да бъдем уверени, стабилни, авторитетни и в пълен контрол над собствения ни живот и реалност.

Някои Астролози говорят за травми от първите седем години и вътреутробния период. Други за минали превъплъщения. Няма значение как го възприемаме – има значение осъзнаването, че каквото и да се е случило “преди”, обуславя “сега” и от нас зависи КАК.

Поемете отговорност към себе си и си простете. Всичко. Не е нужно да сме перфекционисти и да е толкова трудна прошката. Ако бяхме съвършени нямаше да сме на тази прекрасна Планета. Простете, че сте наранявали, че са ви наранявли и най-вече, че се самонаранявате, чакайки силата да ви бъде дадена отвън. Тя е вътре.

Сатурн като Големият Учител е най-стабилната и за мен благодатна планета, защото всичко е разпределено честно за всеки и е дадена Личен Избор – ще се поучиш ли или ще се доудавиш в самосъжаление, че страдаш и те боли. Ако избереш първото отиваш смело напред с твърд гръб зад себе си.

На 29-ти Септември Сатурн и Плутон най-накрая започват да се разделят, бавно, но сигурно за следващите близо 30 години.

Плутон също скоро излиза от ретроградния си период. Той също се опитва да ни върне силата в собствените ни ръце, но по малко по-краен начин – чрез страх и отнемане на комфорта.

В комбинация двамата действително ни оставиха в пълен амок. Какво стана със света? Нищо не е като преди, нищо, че се правим, че е.

Света се промени като прочисти и пречиства все още всичко, което повече не ни е нужно, но сляпо вярвахме, че ни е потребно.

Сатурн и Плутон изчистиха и занулиха карма на поколения назад и напред в бъдещето, така че да можем да живеем по-Истинен живот, упражнявайки силата си.

Битката за душите ни е всеки ден, вземете страна и поемете душата си в ръце – в крайна сметка имаме Рождено Вселенско Право да имаме пълния суверинитет над нея.

До декември месец всеки ще е имал възможност да стъпи напълно в силата си, поемайки цялата отговорност за себе си, по всички направления. И оттам – Нов Свят.

Действайте смело и не се предавайте!