Прогнози

Ретрограден Марс – 10/09/2020

Въпреки, че въздействието му вече се усеща от по-чувствителните, официално на 10.09., Марс започва ретроградното си движение в огнения Овен, правейки напрегнат аспект със Сатурн, хармонични аспекти към Възлите, в съвпад с Лилит, и в съвпад с мъглявината „Андромеда“, наричана още „Голямата Мъглявина“ или „Царицата на Мъглявините”.

Легендата за Андромеда гласи, че тя била невероятна красива, майка й – Касиопея, се хвалела с нейната красота, и че е по-красива от нереидите, морските нимфи – дъщерите на Нептун/Посейдон. Нереидите се оплакали на баща си, който изпратил морското чудовище Кетус да опустоши бреговете на Царството на Бащата на Андромеда. Бащата на Адромеда се консултирал с Оракула, и той казал, че Андромеда трябва да бъде пожертвана, за да се спаси Царството от морското чудовище, изпратено от Посейдон. Адромеда била окована на една скала и оставена на милостта на чудовището. Но героят Персей научил за случилото се, обул крилатите си сандали и дошъл да я спаси. Те се влюбили. Персей разбрал, че ако спаси Адромеда от морското чудовище, ще може да се ожени за нея. Персей убива морското чудовище, като го вкаменява, ползвайки една от главите на Горгона Медуза (Алгол). След което освобождава Андромеда и се жени за нея.

Според Древните, влиянието на тази мъглявина, дарява с чистота на мисълта, добродетел, чест и достойнство, но предизвиква битка с химери, страхове, и тенденции да се обезсърчаваме лесно. Той дава любов между съпруг и съпруга и помирява прелюбодейците.

Темата за саможертвата, окованата Жена, геройството, спасението, любовта, и победата на любовта, е оповестена именно от този съвпад на ретроградния Марс с Андромеда до 16.09 включително.

Скъпи Герои, обувайте крилатите си сандали, грабвайте по една глава от Главите на Медуза, вкаменявайте чудовището и спасете красивата девойка, после ако искате се женете за нея, ако искате – недейте 😊

Добре е да ползваме ретроградния Марс, за да встъпим смело във вътрешни битки и борби, да ги спечелим и да се насочим натам, накъдето досега ни е било страх да погледнем, защото истинската и единствена битка за печелене, е тази със себе си.

Марс в Овен е образът на Война, който срутва и разбива всичко неистинно, всяко вътрешно и външно робство, потисничество. Непобедимото оръжие на развития Овен, е готовността за саможертва в името на другите и на каузата. Марс в Овен чука, докато не му бъде отворено, понякога обаче забравя, че просто трябва да погледне, че вратата е отворена, и да премине, вместо да продължава да си блъска главата в стената, която се оказва в близост до вече отворената врата.

Марс в Овен е също пречистване с Огън, отрязване на всякакви „злокачествени образувания“, ако ръката е започнала да гние, трябва да се отреже, за да се спасят останалите части на тялото и живота. За кратко ще боли много, след което ще последва освобождение.

В периода на ретроградното движение на Марс в Овен, който ще започне от 10.09. и ще продължи до 14.11., цялата Марсова активност се обръща навътре, възможни са прояви на пасивна агресивност, именно тогава е най-подходящо време за активни вътрешни битки и борби, за тяхното печелене и отстояване на вътрешни територии чрез смелост, воля и решителност.

И нека не забравяме, че в ниските прояви Овенът е груб, недодялан, агресивен, а във високите – благороден Рицар на Духа , жертвоготовен, чист, смел, волеви, разумен, съзидателен. Той е Алфата, Пробивът. Слизането на Духа в Материята. Той е Бебето, което може да види света абсолютно, без никакви филтри, с удивление и трепет.

До 01.11-ти, Марс, за известен период в комбинация с Лилит ще са в напрегнати аспекти със Сатурн/Плутон/Юпитер в Козирог – Божественият Лазер разтапя и разрязва Скалата на Тъмнината.

Организираните, йерархични, тъмни структури на Реда – Сатурн и Плутон – Мафията, срещу Марс в Овен – Рицарите, Войни на Духа, и Лилит – ние няма да ви се подчиним.

На 14.11., Марс в Овен излиза от своето ретроградно движение, както и от напрегнатите аспекти със Сатурн/Плутон/Юпитер, и продължава своя прав ход през Овен до 07.01.2021г.  

От 14.11. нататък въздухът за дишане ще е друг, пречистен, пълен с истина и нова надежда.

Реално то 10.09. 2021 до 07.01.2021г, силната Марсова енергия ще пречисти с Огън Света, нашите вътрешни Светове и външната реалност.

Сидералното положение и началният ход на Марс в Овен, след ретроградното пречистване, започва на 26.12.2020. година.

Подвигът на Херкулес свързан със знака Овен

Грешката на Херакъл при първия му подвиг бе, че докато той бързаше да празнува победата, Кобилите стъпкаха приятеля му зад гърба му и го погубиха, и така помрачиха победата, и хвърлиха сянка върху неговия подвиг. Затова не бързайте да празнувате победи, или ако го правите, обърнете се по-скоро да видите дали приятеля ви няма нужда от вашата помощ, та едва тогава се обявете за Победител/празнувайте Победата. Това важи с пълна сила за Протестните действия и техния краен изход.

В крайна сметка смисълът на целия този дълъг преход е да изчистим някои остатъци от агресивност, да разберем как да ползваме съзидателно личната си воля, синхронизирайки я с Божествената, да се научим да отстояваме себе си и се защитаваме, ако се налага на моменти малко по-категорично, но и да не се научим да не бъркаме агресията със самоутвърждение и обратното.

Марс и Овен са свързани и със сексуалната енергия и нейното ползване. Как ползваме сексуалната си енергия? Ретроградно – за да задоволяваме животното и се налагаме чрез секса, или подклаждайки и бидейки там, където имаме истинска страст, която се превръща в извор за вдъхновение и творчество.

За да хармонизираме процесите, е добре също така да ползваме полярната противоположност на Овен – Везни – такт, дипломация, преценка, това ще ни даде възможност истински да интегрираме тази енергия.

Желая ви Лек Полет и Бъдете Победители!