Прогнози

Пълнолуние в Риби - 02.09.2020.

Пълнолунието в Риби на 2-ри Септември ще остави в нас усещане за силни внезапни емоции, които не можем да овладеем и скрием.

Най-добрият съвет е да послушаме интуицията си, която ще ни напътства доста точно. Пълнолунието е в тригон с Уран в Телец, който макар и от скоро в клуба на ретроградните планети – винаги казва Истината.

Луна в Риби често води до сълзи, което е и хубав очистителен механизъм на нашите тела. Плаченето е новото „модерно“ според повечето терапевти – класически и холистични. Просто се оставяме, без да се взима на сериозно всяка мисъл, която минава през главите ни.

Имайки предвид и точната опозиция на Венера със Сатурн в този ден – нищо чудно да се усещаме самотни, студени, отблъснати и ограничени. Венера в Рак също прави преглед, със своята опозиция към Козирожкия стелиум. Тъкмо сега ще имаме още един път възможност да погледнем в нас какво липсва и дали отиграването на едни и същи ситуации най-накрая са довели до по-голяма стабилност в отношенията ни. Със себе си и ближния ни. Още нещо важно за този аспект е да разгледаме Венера в Рак и като детски спомени и създадени травми, които сега можем да излекуваме. Осъзнавайки, че не партньорите ни ни причиняват болка, а нашите спомени и направени ментални връзки от болки причинени в ранната част от животите ни.

Венера отговаря и за финансовите ни средства, a.k.a – парите ни. За Венера в Рак е важно да трупа спестявания. Но ще бъде погледната през очилата на Сатурн (Козирог), който ще попита – колко „бели пари имаш за черни дни“? Не се подавайте на тази провокация и страх, а помислете кое би ви предоставило повече вътрешна сигурност.

Бих искала да ви зарадвам с прогноза за хубаво време и през Септември, но нещата отиват към спомените ни от месец Март, когато Марс беше в съвпад с големците на 2020-та – Юпитер, Сатурн, Плутон. Сега ще е в квадрат с тях – тоест напрежение и спонтанни изблици на агресия, тъй като обърне ли ретрограден – Марс в Овен става истински непредвидим. В крайна сметка Марс в Овен е тук, за да ни провокира – да осмислим ходовете си занапред и да видим, че мига за промяна е дошъл и е неизбежен.

Съветът ми е да следвате интуицията си в спокойствие и тишина. В паника и страх никога не се взимат ползотворни решения. Ако не намерим здравословен излаз на пасивната агресия, комуникацията ни с останалите (Меркурий влиза във Везни) няма да е от най-дипломатичните, което също има своя чар понякога.

Септември започва с мечтателно, сънливо пълнолуние, което ще ни донесе много ясни, интуитивни насоки за бъдещето и сегашното ни състояние. Носи и дългоочаквано завършване на кармична връзка.

Вслушайте се – в сънища, избор на песни, настроение.

Направете си Лунен ритуал с вода и помолете да бъдете пречистени на всички нива. Тази Рибна Луна ще ни даде възможност да се предадем и се приемем – такива каквито сме – в пълната ни светлина, и сянка.