Прогнози

Ретрограден Уран в Телец - 2020-та

От 15.08.2020-та до 14.01.2021г.

Дами и Господа, нашият Хипи Приятел – Уран започва своето ретрограднo движение на 15.08. Как да си представим смяната на хода на тази колосална сила, освен като цяло стадо телци с наелектризирани опашки, хвърлящи гръмове и мълнии, които се движат назад, сякаш на забавен каданс?

Ключовите думи за Уран са: внезапни и неочаквани промени, вълнение, разкрития, иновации, автентичност, изобретателност. Но колко внезапен и неочакван може да е един Телец? Все пак, филтърът на Телец е земен, тежък, спокоен, търпелив, дори муден.

Всички промени, до които това движение ще доведе, ще имат стабилен и земен характер. Това е електричество, което събужда и разтриса Земята. Възможни са земетръсни дейности с цел събуждане, осъзнаване.  

Няма знак, който да действа отделно и самостоятелно, всеки знак е включен и е част от Астрологична Ос, така и Телец е част от Оста Телец-Скорпион – Оста на „Задържането-Освобождението“. Скорпион отговаря за парите на другите – Банки, Данъци Застраховки. Един от фокусите със сигурност ще е преориентация на Финансовите и Валутните системи, както и ценностната ни система. Сигурната инвестиция в този период на промени ще е Земята и вложенията в Нея. Затова истинска ценност и стойност ще придобият не парите в банката, а парчетата Земя, които имаме. Възможно е също така да се появи нова валута, или внезапно и неочаквано да се утвърди вече позната такава. За тази позиция също важи изразът „Единственото сигурно и стабилно нещо е промяната“, в добавка: всичко напредничаво, нестандартно, автентично. Също така по време на това движение на Уран, е важно да се учим да превръщаме натрупаната физическа енергия в духовна енергия и духовен ресурс. Големи трусове ще усетят онези хора, които с цялата си лична сила противостоят и се инатят на Електричеството на Уран и желаят да си останат в някакъв мним, личен комфорт и стабилност.

Уран също така е свързан с внезапните осъзнавания и осъзнаването като процес. Осъзнаваме, стигаме до нови пластове на нашите ценности, които може да са просто добре забравени стари. Телецът се стреми към прост живот в близост до природата и в хармония с нейните ритми. Дали не е време да си купим парче Земя и да се заемем с неговото облагородяване, с направата на наш си, автентичен, независим, райски, земен оазис, вместо да „успяваме“ и да се „издигаме“ в бизнес корпорации в големите и шумни градове?

Да се заемем със създаването на нови форми и да се откажем от някои от любимите си, но вече остарели идеи.

Това движение на Уран ще ни научи, че трайните промени, които искаме във външния материален свят трябва първо да са трайни промени в нашето съзнание и разбиране.

Изведнъж губим своето финансово състояние и остарялата си ценностна система, за да изградим нови и по-стабилни такива, на база на по-висок идеал и чувство за общност.

Необходимост от съчетание на Божествения Разум и Интуиция със Земната реалност – Телец.

Идейният свят е насочен към материални, веществени резултати.

Увеличава се притокът на жива Истина, която да можем да изразим през Телец – гърлена чакра. Ако обаче предпочетем да потиснем този приток, са възможни проблеми с врата, шията, гласните струни, нервната система.

Целият преход на Уран през знака Телец ни казва, че е време да дадем нови усещания на тялото и сетивата си, приемайки ги чрез и през въздуха и електрически системи, както и през нашата собствена висша нервна система.

Аспекти и взаимодействия с останалите небесни тела в периода на ретроградното движение на Уран в Телец:

*Аспектите, които ще оцветяват и съпътстват през цялото време ретроградния ход на Уран, са онези, които Уран сключва при първото си встъпване в ретроградността, а именно:

Хармонични аспекти с Венера и Луната – съпътстващата енергия е благоприятна за занимания, свързани с Луната и Венера – изкуство, красота, естетика, любов, партньорства, дом, семейство, хранене, работа върху образа на жената-майка и на жената-любима, любовница.

*От 23.08 до 28.08. Хармоничен аспект (тригон) с Меркурий в Дева – изобретателност, оригиналност, хармоничен канал между абстрактния и логичния ум, гениални и приложими идеи. Подходящо време за занимания с природни и окултни науки, особено подходящо за занимания с Астрология.

*От 25.08. Слънцето също се присъединява с хармоничен аспект (тригон) към Уран до 11.09. – засилва творчеството, креативността, индивидуалните постижения.

*От 11.09. до 20.09. – напрегнат аспект (квадрат) между Уран и Венера – напрежение в партньорските отношения, внезапни и неочаквани обрати в любовния живот. Не е добро време за инвестиции. Нужда от вълнения и необходимост от проява на изобретателност за разрешаване на ситуациите. Освобождение от партньорство или от ограничения, свързани с него. Силни осъзнавания на тема чувство за собствена ценност и стойност. Социален и партньорски живот.

*02.10. до 28.10./ 14.11. – 20.11./ – напрегнат аспект (опозиция) между Уран и Меркурий – проблеми с компютърните и комуникационни системи и умения. Сарказъм, критичност, спонтанност, непредсказуемост, склонност към бързи и неефективни решения.

*от 24.10. до 08.11. – напрегнта аспект (опозиция) между Уран и Слънцето – същото, като горното.

*31.10. – Пълнолуние в Телец в съвпад с Уран и в опозиция със Слънцето, ще предизвика силни и внезапни размествания на пластовете, както и внезапна и неочаквана реализация на всички теми свързани с Уран/Телец-Скорпион.

*17.11. – Уран съвпад Лилит – невероятната и рядка среща между Уран и Лилит в този период ще засили изключително много интуитивните прозрения. Желание за пълна свобода, много нови идеи и нетрадиционни мисли. Възможни са хладност, пресметливост, прекалена интелектуалност. Човек губи контрол над мисловния свят и става опитно зайче на Божествения разум. Неочаквани спомени на неща от минали или успоредни съществувания.

*20.11. до 02.12. – Уран в напрегнат аспект (опозиция) с Венера – желание, възможност за интеграция на наученото от периода 11.09. – 20.09., ако ли не – същите, повтарящи се ситуации.

*21.12. – 02.01.2021 – Уран в хармоничен аспект (тригон) със Слънце в Козирог – реализация на оригинални идеи, творчество, изобретателност. (22.12  – 28.12 – хармоничен аспект (тригон) Меркурий – Уран, точен на 25.12. – подходящ момент за реализация на идеи.

*25.12. – Уран квадрат Юпитер – резки, импулсивни промени, склонност към поемане на рискове, недобра преценка.

*29.12. – Уран квадрат Юпитер и Сатурн – арогантност, самонадеяност, забавяне, задържане, нужда от по-трезва преценка.

*10.01.2021 до края на ретроградното движение и след него – Уран хармоничен аспект (тригон) – Венера – освежаване на партньорските отношения. Внезапни парични печалби. Свободата и любовта могат да вървят заедно ръка за ръка.

*09.01.2021 до края на ретроградността – Уран квадрат Меркурий във Водолей – рискове, опасност свързана с шофиране, срив на компютърни системи, нервност, избухливост, напрежение.

*11.01.2021 – Уран съвпад Марс – до края на ретроградността – импулсивност, прибързаност, изключително смели действия с цел освобождение, нетърпение, екстремизъм, борба за нещо ново – прогресивна идея, смелост, безстрашие.

Както забелязвате, периодът на Ретроградния Уран ще е изключително цветущ и вълнуващ. Яхвайте смело вълната на Уран и бъдете готови да излезете от стандартните си начини на мислене, чувстване и живеене!